Nogomet

"Sada smo kompaktniji i jači"

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.03.2010.
"Sada smo kompaktniji i jači"
Foto: EPA

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Carlos Queiroz smatra kako su lošije igre njegove reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo dodatno ujedinile momčad te se može očekivati bolji Portugal u budućnosti...

Pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi Portugal započinje dvobojem protiv Kine, a izbornik reprezentacije Carlos Queiroz očekuje od svojih izabranika da već sada počnu pokazivati svoje pravo lice.

Tijekom kvalifikacija Portugal nije igrao dobro i do posljednjeg kola nije bio siguran u prolazak u dodatne kvalifikacije. Tamo su igrali protiv hita kvalifikacijskog ciklusa, reprezentacije BiH, te su uspjeli slaviti u dvije utakmice i otići u Južnu Afriku.

"Kada se toliko borite kroz teško razdoblje, imate takvu podršku kakvu smo mi imali i na kraju ostvarite zacrtano, momčad je u budućnosti puno ujedinjenija, a nama je to najpotrebnije", smatra Queiroz.

"Sada puno više vjerujemo jedni drugima, poljuljalo nas je što smo dosta ovisili o drugima tijekom kvalifikacija, no sada ovisimo sami o sebi i znamo što moramo raditi. Na početku kvalifikacija nismo imali rezultat adekvatan našim izvedbama, ali nekada je poraz i dobar jer bodovno znači korak nazad, ali svi postaju svjesni da se mora bolje. Kada pobijedite obično svi misle kako je sve u redu, a nekada baš i nije tako", dodao je Queiroz.

Protiv Kine u prijateljskom dvoboju koji je na rasporedu večeras očekuje pobjedu, ali prije svega dobru igru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!