Košarka

Perasović: "Mi smo svoje napravili"

Vedran Attias • srijeda, 03.03.2010.
Perasović: "Mi smo svoje napravili"
Foto: Kristijan Komarica

Dugo su igrači Cibone čekali na pobjedu u Top 16, odavno je zaslužili, a protiv Himkija je konačno i došla. Cibosi su odigrali koncentriranu utakmicu do samog kraja i slavili te tako ostali u igri za prolaz...

Koliko je užitak gledati ovogodišnju Cibonu kako se bori za svaku loptu i borbenošću, ali i kvalitetom, upisuje pobjedu za pobjedom - toliko je užitak nakon utakmice slušati Velimira Perasovića. Kao i uvijek nakon utakmica, Peras je okupljene novinare u par rečenica mnogo naučio o košarci i pokazao samo dio svog golemog znanja; znanja koje je itekako zaslužno za sjajne ovogodišnje rezultate Cibone.

"Zasluženo smo dobili jer smo od samog početka diktirali ritam, bili raspoloženi, agresivni; posebno u prve dvije četvrtine kada smo se odvojili", počeo je Peras pa otkrio što je po njemu presudilo: "Naša zonska obrana njima je stvarala velike probleme. Oni imaju vrlo studioznog trenera, ali dođe utakmica kada promašiš dva-tri šuta, ne uhvatiš par lopti i sve izgleda jako loše. Oni su ekipa koja zna napadati na zonu, ali jednostavno nekad ne ide."

O Andriću

"On je ove sezone bio naš najkonstantiji igrač koji je napravio ogroman napredak nakon što je bio u fazi zastoja prošle sezone. Potpuno je sazrio napadački; ponekad dovodi trenera do ludila zbog svoje indolentnosti, no to je Lukša - ili ga voliš ili ne; ja ga obožavam kao i sve svoje igrače."

Cibonina niska i pokretna obrana sjajno je funkciorala: "Mi smo sa četiri mala dosta stizali i ometali im šuteve. Kada igrate takvu obranu, uvuče se strah u napadačku momčad i promaše se šutevi koji se inače pogađaju." Iako su Cibosi imali golemu prednost, mladoj momčadi nije bilo lako držati vodstvo: "Ponekad smo napadali sa strahom jer nije lako čuvati prednost kada vodiš puno jer se to vrlo lako stigne."

S 22 poena i uz šut za tri 6/6, Bojan Bogdanović je bio "motor" Cibonine igre: "Imali smo raspoloženog Bogdanovića koji je zabijao šuteve iz vrlo teških situacija", rekao je trener pa nastavio o mladim igračima: "Ja sam prije sezone rekao kako ćemo rasti koliko i naši mladi igrači. Imamo Gordona koji ima 22 godine i kod njega i Bojana je najizraženiji napredak. Bojan mi se strašno sviđa, želi napredovati i učiti i siguran sam da će u sljedećim godinama nositi našu igru. Strašno je fokusiran, motiviran i želi napredovati."

Nakon ove pobjede, Cibosima tek sada može biti žao što nisu imali još koju pobjedu u Topu 16; zaslužili su (barem) još jednu: "Svakako nam može biti žao zbog dva domaća poraza, ali tako i tako bi ova zadnja odlučivala o prolazu. Da imamo tri pobjede - trebali bi tamo dobiti; moraš nekoga dobiti u gostima. Imali smo ove godine nekoliko prilika, ali nismo ih iskoristili. Ukoliko Grci dobiju, bit će nam jako teško u Španjolskoj, ali sama činjenica što bi imali priliku - bila bi velika nagrada."

Scariolo došao pa - otišao

Trener gostiju Sergio Scariolo bio je bijesan nakon utakmice tako da se dugo zadržao u svlačionici pa je umjesto njega trener Cibone počeo sa svojim obraćanjem novinarima. Budući da prema pravilima prvi na red treba doći gostujući trener, ovaj je došao do sobe s novinarima, vidio Perasovića i - otišao. Istina, "prema papiru" Scariolo ima pravo, ali da je dobio 19 razlike sigurno mu ne bi smetalo.

Vjeruje li Perasović u Olympiakos čije dvije pobjede trebaju Ciboni: "Vrhunska su momčad iako je Tau ekipa koja može dobiti. Imaju igrače koji zabijaju teške šuteve i nalaze se ispred Reala u Španjolskoj. Mi smo svoje napravili, a barem do sutra se možemo nadati."

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Cibona82:63Himki
Olympiakos102:85Baskonia
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Cibona82:63Himki
Olympiakos102:85Baskonia
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.03.2010. u 10:21
    "siguran sam da će u sljedećim godinama nositi NAŠU igru." care! samo nek Perasović ostane u Ciboni i konačno ćemo imat tu trenera koji će stvarat kvalitetne igrače!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.03.2010. u 08:32
    treba ga prvo naucit da doda loptu. ima strasne predispozicije, ali je play a play koji zavrsi sa 23 kosa a 3 asistencije je dobar u ovakvim tekmama, ali kad dodu bolje postavljene ekipe imat ce sut 20% i izgubit tekmu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.03.2010. u 00:07
    gordon ima samo 22 godine?! njemu treba dati i suho zlato da ostane i sljedecu sezonu!!
    Obrisan korisnik