Nogomet

Španjolci potvrdili svoju snagu

Nikola Vlahović • četvrtak, 04.03.2010.
Španjolci potvrdili svoju snagu
Foto: EPA

Španjolska reprezentacija je i sinoć pokazala zašto se smatra jednom od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva. U prijateljskoj utakmici, europski prvaci svladali su Francusku 2:0.

Španjolci su došli do zaslužene pobjede nad Francuskom zahvaljujući golovima Davida Ville i Sergia Ramosa. Izbornik Španjolske, Vicente Del Bosque, priznao je da je to bila dobra utakmica, ali da nije skroz zadovoljan.

Mi smo zahtjevni i moramo igrati bolje ako je to moguće. To je bila lijepa pobjeda, ali bilo je i dobrih i loših stvari u igri. Možda je rezultat bolji nego igra, trebali smo biti puno agresivniji ispred suparničkog gola. U Južnoj Africi bit će jakih protivnika, iako smo pobijedili Francusku, na velikim natjecanjima uvijek treba biti oprezan, upozorava Del Bosque.

Vratar i kapetan Španjolske, Iker Casillas, bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede nad jakom Francuskom. "Mi smo na vrlo dobrom putu. Pobjedili smo bivše svjetske prvake i to nas nadahnjuje. To je znak da smo dosta napredovali u posljednje četiri godine. Trebamo samo tako nastaviti, igrati kako smo igrali i do sada", poručio je Casillas.

Odlični Casillas, sinoć je odigrao svoju 102. utakmicu u reprezentativnom dresu. Samo bivši vratar Andoni Zubizarreta, ima više nastupa od njega. Legendarni Zubizarreta sakupio je 126 nastupa za Španjolsku,a Casillas bi ga mogao lako prestići, jer ima samo 28 godina.

Što se tiče tog uspjeha vratar Real Madrida je rekao: "Nikad nisam mislio da ću doći do toga. Moram zahvaliti svima u mojoj momčadi i svima koji su mi pomogli, nije lako doći do tog broja", dodao je Casillas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!