Košarka

Maccabi i Real Madrid prerezali čvor

Borna Rupnik • četvrtak, 04.03.2010.
Maccabi i Real Madrid prerezali čvor
Foto: EPA

Premda se činilo da će rasplet u skupini F Eurolige biti poznat tek po isteku posljednje minute posljednje utakmice, Real Madrid i Maccabi osigurali su plasman u četvrtfinale već kolo prije kraja...

Jedna uvjerljiva domaća i jedna gostujuća pobjeda bile su dovoljne da prerežu gordijski čvor u neizvjesnoj skupini F. Maccabi je na svom parketu svladao Montepaschi, a Real Madrid osladio se pobjedom u Turskoj.

Konačnih 97:82 iz Tel Aviva ne pruža pravu sliku o zbivanjima na terenu, jer su Talijani samo pet minuta prije kraja bili u vodstvu (70:67). Međutim, tada je uslijedila uraganska završnica Maccabija, koji je u posljednjoj četvrtini postigao nevjerojatna 43 koša.

Kasun vs. Tomić

Hrvatski dvoboj u Turskoj vodili su Mario Kasun i Ante Tomić. Kasun je s odličnim učinkom od 13 koševa i 11 skokova za 25 minuta bio najbolji pojedinac Efes Pilsena, dok je Tomić na parketu proveo 12 minuta i ubacio šest koševa uz jednu uhvaćenu loptu. Obojica su počela u prvoj petorci, skupila po pet prekršaja, a Kasun je bolji dan najavio zakucavanjem na samom otvaranju utakmice.

Time su Alan Anderson i ostatak "žutog" društva obilato nadoknadili četiri koša zaostatka iz Siene te uz bolji međusobni omjer potvrdili prolazak u četvrtfinale. Anderson je s 24 koša i sjajnim zakucavanjem za kraj ponovno bio prvo ime susreta.

Pratili su ga Chuck Edison sa 16 i Doron Perkins s 14 koševa, dok su u redovima Montepaschija najefikasniji bili Henry Domercant (21) i Terrell McIntyre (14).

Efes Pilsen postao je prvi domaćin ove skupine koji nije uspio obradovati svoje navijače, a to ih je ujedno koštalo i prilike za prolazak u nastavak natjecanja. Real Madrid slavio je u Istanbulu rezultatom 77:75.

Ključne je bodove Real Madridu donio ubačaj Pabla Prigionija za 73:67 minutu prije kraja. Probali su se Turci vratiti očajničkom tricom Boštjana Nachbara, no Marko Jarić i Sergio Llull pogodili su po jedno slobodno bacanje, što je bilo dostatno za pobjedu ekipe koju je s 16 koševa predvodio Jorge Garbajosa.

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Maccabi Tel Aviv97:82Montepaschi Siena
Anadolu Efes75:77Real Madrid
1Maccabi Tel Aviv 42+21
2Real Madrid 33+3
3Montepaschi Siena 33-16
4Anadolu Efes 24-8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Maccabi Tel Aviv97:82Montepaschi Siena
Anadolu Efes75:77Real Madrid
1Maccabi Tel Aviv 42+21
2Real Madrid 33+3
3Montepaschi Siena 33-16
4Anadolu Efes 24-8

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!