Zimski sportovi

Četvrti globus Lindsey Vonn

Antonija Pavlić • petak, 05.03.2010.
Četvrti globus Lindsey Vonn
Foto: EPA

Lindsey Vonn osvojila je prvi Mali kristalni globus sezone nakon što je u švicarskoj Crans Montani zbog jakog vjetra odgođena posljednja superkombinacija. Amerikanka je titulu najbolje preuzela švedskoj vedeti Anji Pärson, pobijedivši u premijeri u Val d'Isereu i ostvarivši treće vrijeme u St. Moritzu...

Najbolja skijašica svijeta i dvostruka uzastopna osvajačica Velikog kristalnog globusa, Lindsey Vonn, dobitnica je premijernog Malog globusa sezone, a prvi je trofej u ovogodišnjem izdanju Svjetskoga kupa, što je zanimljivo, osvojila - bez završne borbe.

25-godišnja je Amerikanka na taj način po prvi puta u karijeri postala superkombinacijskom ukupnom pobjednicom, naslijedivši na tronu Šveđanku Anju Pärson; dovoljna za četvrti Mali kristalni globus u karijeri bila joj je pobjeda u Val d'Isereu na početku sezone i treće vrijeme ostvareno u St. Moritzu (ukupni zbir bodova 160).

Posljednja je superkombinacijska utrka trebala biti održana u Crans Montani, no jak je vjetar nepovratno odgodio natjecanje i, premda se prvotno namjeravalo slalom ubaciti u dan vožnje redovnog spusta, okončao borbu u ovoj disciplini.

Natjecanja na posljednjoj postaji Svjetskog kupa u Crans Montani nastavljaju se subotnjim spustom i nedjeljnim superveleslalomom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.03.2010. u 22:48
    ovo je fakat smjesno, daleko od tog da je nezasluzeno, najbolja skijasica danasnjice, ali covjece osvojis globus za 2 utrke, pazi... mali kristalni globus nije kaj god
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2010. u 20:52
    od kada se globusi dijele za dvije utrke???
    Obrisan korisnik