Tenis

Marin i Karlo dovršili posao!

Ivor Krapac • subota, 06.03.2010.
Marin i Karlo dovršili posao!
Foto: Davor Sajko

Marin Čilić i Ivo Karlović zaključili su ono što su započeli u petak pobjedama u singlu - bili su uspješni i u paru i time uveli Hrvatsku u novo četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa. Braća Lapentti pala su u tri seta...

Iako su prvi put zajedno igrali u Davis Cupu, a drugi put ukupno u seniorskim vodama, Marin Čilić i Ivo Karlović odlično su obavili posao protiv Giovannija i Nicolasa Lapenttija u meču parova u Varaždinu. Ekvadorska braća arhivirana su sa 7:6(3), 6:3 i 7:5, čime je Hrvatska već nakon dva dana osigurala proboj među osam najboljih gdje će se sresti sa Srbijom ili SAD-om.

Ukoliko to budu Srbi, od 9. do 11. srpnja igrat će se u Hrvatskoj, a budu li u Beogradu slavili Amerikanci, momčad Gorana Prpića ići će u goste.

Prvi set riješen je s tri izgubljena poena u tie-breaku, a prije toga dogodila se samo jedna break-lopta, koju su Ekvadorci spasili na servisu Giovannija Lapenttija u sedmom gemu. Gosti su u završnici dvaput bili dva poena do seta na servisu hrvatskog para, prvo u Karlovićevom servis-gemu kod minusa od 5:4, zatim i dva gema kasnije kada je servirao Čilić, oba puta s 15:30, ali bliže od toga nisu došli.

Početak drugog seta nije bio dobar, uz break Ekvadoraca na Karlovićevom servisu u prvom gemu, no nastavak je poslužio da se sve gurne u zaborav. Hrvatski par je s dva breaka i četiri uzastopna osvojena gema okrenuo na 4:1, što gosti iz Južne Amerike više nisu mogli stići.

Preostalo je još "zapečatiti" stvar osvajanjem trećeg seta, Ekvadorci dugo nisu posustajali, no break na servisu Nicolasa Lapenttija u 11. gemu pokazao se ključnim. Čilić je nakon toga ostao čvrst na servisu za pobjedu i četvrtfinale.

Proslavilo se na terenu i proslavit će se još malo, bit će vremena za opuštanje i nastup Ivana Dodiga i Antonija Veića u nedjelju, a potom će sve misli biti usmjerene prema srpnju i novom lovu na polufinale, gdje je Hrvatska bila prošle godine...

Hrvatska - Ekvador 3-0
Čilić/Karlović - G. Lapentti/N. Lapentti 7:6(3), 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2010. u 17:51
    Koje babetine su ti Ekvadorci, pogotovo ovaj mlađi brat Lapentti. Nikad od njega sportaša. Bravo Marine i Ivo! :))
    Obrisan korisnik