Zimski sportovi

Guay proslavio prvu pobjedu

Antonija Pavlić • nedjelja, 07.03.2010.
Guay proslavio prvu pobjedu
Foto: EPA

Erik Guay proslavio je u Kvitfjellu prvu superveleslalomsku pobjedu u karijeri i drugi trijumf poslije Garmisch-Partenkirchena 2007. godine, prevladavši za dvije stotinke sekunde pred Hannesom Reicheltom i 0.31 ispred Aksela Lunda Svindala i Tobiasa Gruenenfeldera. Ivica Kostelić zauzeo je 30. mjesto i osvojio tek jedan bod, dok je Natko Zrnčić-Dim ostao kratkih rukava na 32. poziciji...

Kanađanin Erik Guay pobjednik je iznimno izjednačnog pretposljednjeg superveleslaloma sezone voženog u norveškom Kvitfjellu. Guay je stazu Olympiabakken prošao u vremenu 1:31.95, za dvije stotinke pobijedivši vrijeme Hannesa Reichelta te upisavši prvu superG pobjedu u karijeri, a drugu ukupno.

28-godišnjak iz Montreala posljednji se puta na postolje namijenjeno pobjednicima popeo u Lenzerheideu 2007., a jedina mu pobjeda datira iz nešto ranijeg spusta održanog u Garmisch-Partenkirchenu. Današnjim se trijumofm iz Kvitfjella pak doveo u poziciju da prije zadnje utrke u mjestu gdje je prvi puta slavio, konkurira čak i za Mali kristalni globus ove discipline.

Poslije već spomenutog Reichelta na drugom mjestu, pozicionirali su se Aksel Lund Svindal i Tobias Gruenenfelder koji su za pobjednikom zaostali 31 stotinku. Svindal je sa 60 osvojenih bodova stigao na samo 46 poena zaostatka za trenutačno vodećim superveleslalomašem Michaelom Walchhoferom, koji je danas upisao 40 bodova. Guay na trećem mjestu zaostaje 69 poena.

Reprezentaciju Švicarske, uz Gruenefeldera, na sedmom mjestu predstavlja još Carlo Janka, dok su Didier Cuche i Didier Defago odustali. Potonji je 30-ak sekundi prije kraja imao čak i veliku prednost i gotovo bi sigurno preuzeo vrh, a kasnije i pobijedio, no u jednom mu se zavoju otkvačila skija i time označila kraj nada olimpijskog spustaškog prvaka.

Hrvatska je u Norveškoj ovoga vikenda imala dva predstavnika. Ivica Kostelić se ponovno nije uspio "sprijateljiti" sa stazom, no ipak je osvojio jedan mršavi bod, dok je Natko Zrnčić-Dim 26. spustaškom mjestu dodao tek 32. superveleslalomsko.

U ukupnom poretku Svjetskoga kupa nije bilo većih promjena. Benjamin Raich je zadržao vodeće mjesto unatoč slabijem nastupu i osvojenoj 18. poziciji. Njegov je najveći, ali i praktično jedini suparnik Carlo Janka osvojio sedmo mjesto i 36 bodova, te se prije posljednje četiri utrke primaknuo na 47 bodova zaostatka.

Kvitfjell, Olympiabakken:
1. Erik Guay (Kanada, ATOMIC) 1:31.95
2. Hannes Reichelt (Austrija, SALOMON) +0.02
3. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) +0.31
3. Tobias Gruenenfelder (Švicarska, STOECKLI) +0.31
5. Mario Scheiber (Austrija, ATOMIC) +0.32
6. Michael Walchhofer (Austrija, ATOMIC) +0.48
7. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) +0.51
8. Patrik Jaerbyn (Švedska, ATOMIC) +0.62
9. Christof Innerhofer (Italija, ROSSIGNOL) +0.77
9. Aleš Gorza (Slovenija, FISCHER) +0.77
...
30. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +1.94
...
32. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +1.98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!