Zimski sportovi

"Razmišljala sam o odustajanju"

Antonija Pavlić • nedjelja, 07.03.2010.
"Razmišljala sam o odustajanju"
Foto: EPA

Dominique Gisin priznala je kako je imala malo sreće s vjetrom koji se smirio točno prije njezine vožnje pretposljednjeg superveleslaloma sezone u Crans Montani, no i istaknula kako vjeruje da ima potencijala u budućnosti biti konstantnija tokom sezone...

Dominique Gisin fantastično se oporavila poslije osme operacije koljena kojoj se morala podvrgnuti mjesec dana prije početka Olimpijskih igara u Vancouveru, te stravičnog pada koji je doživjela u spustu u Whistleru.

"U subotu sam odskijala vjerojatno najgori spust u životu, te sam se zapitala ima li smisla startati u superveleslalomu. Jedva mogu vjerovati da sam pobijedila", govorila je presretna Švicarka.

"Nevjerojatan je osjećaj slaviti u disciplini u kojoj nisam najbolja i to pred domaćom publikom. Nakon jučerašnjeg sam se 28. mjesta sjetila svog napornog rada tijekom ljeta i danas na stazu izišla puna samopouzdanja. Dala sam sve od sebe i riskirala od početka do kraja staze. Imala sam i malu pomoć vjetra i znala sam da mi je za dobar rezultat potrebno veoma malo."

Ove se sezone više nego ikada bori s ozljedama i padovima, te slabim rezultatima, premda je sigurno kako ima ogroman potencijal za veće dosege.

"Mogu biti konstantnija, ali iz utrke u utrku ponavljaju mi se isti problemi. U Lake Louiseu sam bila bolesna; prije Val d'Iserea sam također zbog bolesti izgubila pet kilograma; u Whistleru sam pala... Lekcija koju sam ovoga vikenda naučila je da se mogu pridići i nakon ogromnog razočaranja."

Mnogo je kritika bilo na prezentaciju švicarskih skijašica na Olimpijskim igrama... "Pitam se koja bi momčad nadmašila naša ostvarenja s ozlijeđene tri najbolje skijašice (Martina Schild, Fraenzi Aufdenblatten, Lara Gut). Nismo osvojile medalje, ali bile smo blizu, a i većina je cura prilično neiskusna."

Iznenađujućom je pobjedom Gisin šokirala i Lindsey Vonn, koja je s velikim zaprepaštenjem na licu dočekala njen ulazak u cilj sa zelenim svjetlom.

"Moj je plan bio pobijediti u obje utrke u Crans Montani, no nisam nezadovoljna budući da u Garmisch-Partenkirchen odlazim s tri globusa u džepu", otkrila je.

"Vjetar je i danas igrao veliku ulogu u raspletu utrke. Nije mi jasno kako sam u donjem dijelu izgubila gotovo pet desetinki, a nisam nigdje pogriješila i vozila sam dobrom linijom. No Dominiquineina pobjeda potpuno je zaslužena i na tome joj čestitam."

Prije finala sezone u Garmisch-Partenkirchenu pred Marijom Riesch ima velikih 245 bodova prednosti. "Nervozna ću otputovati u Garmisch. Želim samo što bolje odraditi tehničke discipline, to je sve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!