Rukomet

Grubišić izvrsna u pobjedi Krima

Željko Kubatka • ponedjeljak, 08.03.2010.
Grubišić izvrsna u pobjedi Krima
Foto: Dragan Kovač

Rumunjski Oltchim osvojenim je bodom u Volgogradu osigurao polufinale, a slovenski Krim pobjedom u Leipzigu ostao u igri, Györi je "pregazio" Larvik, a Hypo osvojio prve bodove...

U vrlo zanimljivom četvrtom kolu četvrfinalnih skupina Lige prvakinja rumunjski sastav Oltchim je osigurao nastup u polufinalu, dok su slovenski Krim i mađarski Györi osvojili važne bodove. Austrijski Hypo je pobijedio europske prvakinje, no sa samo dva osvojena boda teško da će vidjeti polufinale.

Györi je pokazao odličnu igru u susretu s Larvikom, iako su gošće bolje krenule u utakmicu i imale vodstvo 5:2 i 8:5. Nakon toga Norvežanke nisu 12 minuta postigle gol ili bolje rečeno Katalin Palinger je branila sve što se može obraniti. Mađarski napad je predvođen austrijsko – brazilskom kombinacijom uspijevao bez problema pronaći put prema mreži Lene Rantale. Simona Spiridon i Eduarda Amorim su pored vrlo dobro odrađenih zadataka u obrani, postigle najviše golova za mađarsku ekipu, svaka po pet golova.

Krim je se pokazao kao čvrst protivnik i bolja ekipa na gostovanju u Leipzigu. Slovenska obrana predvođena hrvatskom reprezentativkom Jelenom Grubišić nije ostavila puno prostora njemačkom napadu. Krim je vodio tijekom cijelog susreta što su Njemice pokušavale dostići, međutim Krimovke su uvijek pronalazile put za njemačku mrežu. U pretposljednjoj minuti se ozlijedila Andreja Lekić najefikasnija Krimovka s osam golova. Radi se o težoj ozljedi po prvim procjenama, što će biti veliki hendikep za Krim u utakmici s Gyorom slijedeći vikend. Raspoložena Jelena Grubišić je skupila 16 obrana.

Hypo je poslije tri izgubljen utakmice uspio pobijediti i to europske prvakinje, ekipu Viborga i s prvim bodovima još ima teoretske šanse za osvajanje drugog mjesta i plasman u polufinale, dok Viborgu treba pobjeda na domaćem terenu protiv Dinama. Hypo je utakmicu odlučio sredinom drugog poluvremena kada su se raspucale Brazilke Daniela Piedade i Alexandra do Nascimento koje su ujedno i bile najefikasnije s po devet golova. Pored poraza Viborg je ostao bez playmakera Johanne Ahlm čiji će oporavak trajati nekoliko tjedana.

Rumunjke su u Volgogradu zadnjim golom osigurale bod s kojim su ostale neporažene i što je puno važnije s kojim su se prve plasirale u polufinale Lige prvakinja. Utakmica je uglavnom protekla u ravnopravnoj borbi u kojoj su Rumunjke sretno osvojile bod. Ponovo je na ruskoj strani raspucana bila Anna Kochetova, zabivši 11 golova. U rumunjskom sastavu sedam golova je postigla Patricia Vizitiu, a gol manje Julia Puscasu.

Liga prvakinja - Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Györi28:23Larvik HK
Leipzig27:31Krim Mercator
1Larvik HK 6170:149+2110
2Györi 6157:139+189
3Krim Mercator 6163:166-35
4Leipzig 6134:170-360

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Györi28:23Larvik HK
Leipzig27:31Krim Mercator
1Larvik HK 6170:149+2110
2Györi 6157:139+189
3Krim Mercator 6163:166-35
4Leipzig 6134:170-360

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!