Zimski sportovi

Hölzl plovi prema Globusu

Antonija Pavlić • četvrtak, 11.03.2010.
Hölzl plovi prema Globusu
Foto: EPA

Kathrin Hölzl u vodstvu je prije završnog obračuna najboljih svjetskih veleslalomašica u Garmisch-Partenkirchenu. Njezina suparnica u borbi za Mali kristalni globus Kathrin Zettel drži tek osmo mjesto, čime gubi utrku za titulom; Lindsey Vonn novim je padom pak omogućila Mariji Riesch da, najvjerojatnije, još malo smanji svoj zaostatak u ukupnom poretku i tako prolongira nade u podizanje najvažnijeg trofeja sezone...

Svjetska veleslalomska prvakinja Kathrin Hölzl utrla si je put ka osvajanju prvog Malog kristalnog globusa u karijeri, ostvarivši najbolje vrijeme prve veleslalomske vožnje u Garmisch-Partenkirchenu. Stazu Kandahar Hölzl je prošla u vremenu 1:04.72, nadmašivši za cigle tri stotinke Slovenku Tinu Maze

Treće je vrijeme postigla Elisabeth Görgl, a četvrto mjesto zauzela je svježe okrunjena olimpijska pobjednica Viktoria Rebensburg. Trio Njemica u najboljih pet zaokružila je pak jučerašnja spustaška trijumfantica Maria Riesch.

Vodeća skijašica Svjetskoga kupa Lindsey Vonn ponovno je odustala, premda je imala minimalnu prednost na prvom prolazu, čime je upisala čak peti pad (uz jedan plasman izvan 30 najboljih u prvoj vožnji) u sedam utrka ove sezone!

Jedina Hölzlina konkurentica u borbi za titulu najbolje ovosezonske veleslalomašice, Kathrin Zettel, slabom je vožnjom drastično smanjila i tako male šanse za proboj na vrh.

Sve je zapravo prokockala na posljednjem veleslalomu u Cortini d'Ampezzo kada je odustavši samo nekoliko vrata prije cilja u snijeg bacila do tada akumuliranu prednost i - pobjedu. U drugu će vožnju ući s osme pozicije i pokušati pred prvoplasiranom Njemicom nadoknaditi više od osam desetinki.

Garmisch-Partenkirchen, veleslalom:
1. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) 1:04.72
2. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +0.03
3. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) +0.19
4. Viktoria Rebensburg (Njemačka, NORDICA) +0.21
5. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.23
6. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +0.56
7. Taina Barioz (Francuska, ROSSIGNOL) +0.79
8. Denise Karbon (Italija, FISCHER) +0.85
8. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +0.85
10. Eva-Maria Brem (Francuska, ATOMIC) +0.93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!