Košarka

PAO sačuvao obraz, Partizanu prolaz

Vedran Babić • četvrtak, 11.03.2010.
PAO sačuvao obraz, Partizanu prolaz
Foto: EPA

Iako je prije posljednjeg kola postojala mogućnost da Partizan izgubi mjesto u četvrtfinalu Eurolige, to se ipak nije dogodilo. Tome može zahvaliti Panathinaikosu koji je odigrao fer i korektno i porazio Maroussi, na taj način promoviravši Partizan u četvrtfinale i prije okršaja beogradskog kluba s Barcelonom. Taj susret dobili su Katalonci i tako potvrdili prvo mjesto, a u četvrtfinalu će igrati s možda najvećim rivalom, madridskim Realom.

Sve teorije o nekakvom (o)puštanju Panathinaikosa protiv Maroussija kako bi se izbacio Partizan pale su u vodu. Aktualni europski prvak nije dopustio da se njegovo ime provlači kroz takav kontekst već je pobjedom ušutkao "proroke" koji su bili uvjereni kako će Grci skovati urotu protiv Partizana. Daleko od toga da je izvedba Atenjana večeras bila savršena, no pobjeda je pobjeda, i što je još važnije, sačuvan je obraz kluba.

Konačan rezultat je 82:79, a cijela utakmica je bila prilično izjednačena. Maroussi je bio vrlo blizu senzacije, 55 sekundi prije kraja rezultat je bio poravnat (77:77), no 40 sekundi kasnije domaćin je imao plus tri (82:79). U posljednjem napadu Maroussi je promašio dvije trice za produžetke (Keys, Kaimakoglou) i tako porazom okončao svoju fantastičnu debitantsku sezonu u najelitnijem natjecanju.

U Barceloni, istoimeni domaćin je bio jači od Partizana 82:64 i u izravnom duelu osigurao prvo mjesto. Gosti su dobro startali i poveli 7:2, no sve poslije toga bilo je u znaku Katalonaca. Početkom druge četvrtine imali su plus osam (24:16), a na poluvremenu plus šest (36:30).

U trećoj četvrtini Barca je napravila najveći dio posla, dobivši taj period igre 25:12 za mirnu završnicu. Juan Carlos Navarro bio je najefikasniji domaći igrač s 18 koševa, dok je na drugoj strani Lawrence Roberts predvodio listu strijelaca Partizana s 14 poena.

U četvrtfinalu Barcelona će igrati protiv madridskog Reala, koji je kod kuće porazom od Maccabija izgubio prvo mjesto u svojoj skupini.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Panathinaikos82:79Maroussi
Barcelona82:64Partizan
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Panathinaikos82:79Maroussi
Barcelona82:64Partizan
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!