Košarka

"Prestali smo igrati"

Ivor Krapac • četvrtak, 11.03.2010.
"Prestali smo igrati"
Foto: Kristijan Komarica

Propuštena prilika da se posljednja Cibonina euroligaška utakmica u sezoni obilježi prvom gostujućom pobjedom ostavila je Velimira Perasovića s gorkim okusom u ustima - bez obzira što je u četvrtfinale prošla momčad u kojoj je ostavio igrački i trenerski trag. Trener Cibosa se nakon poraza od Caje Laboral osvrnuo na završnicu koja je domaće vratila u život...

Propuštenih 72:58 tri minute do kraja četvrte četvrtine odvelo je Cibonu na put bez povratka u posljednjoj ovosezonskoj utakmici u Euroligi. Povratak Caje Laboral do produžetka bio je najvažniji dio puta domaćina, a dodatnih pet minuta pomoglo im je da na koncu uzmu i pobjedu i razliku dovoljnu da budu bolji u omjeru s Himkijem i time izbore četvrtfinale.

Cibosima je, pak, jedino preostalo osvrnuti se na propuštenu šansu. "Prestali smo igrati u posljednje tri minute", kazao je Velimir Perasović nakon što je čestitao Caji na prolasku dalje: "Nekoliko izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja osudilo nas je na poraz".

Vezane vijesti

"Kad smo ušli u produžetak, više nije bilo energije za tih pet minuta, platili smo za sav trud s kojim smo se istrošili ranije. Tada više nismo bili ozbiljan protivnik - u posljednjih osam minuta zabili su nam jednako poena kao i u ranijih 37, a podrška s tribina gurala ih je da pogode sve što su bacili prema košu", zaključio je Peras, dodajući da mu je žao zbog poraza: "Želio sam dobiti ovu utakmicu, nesretan sam što nismo uspjeli".

Sličnog dojma bio je i Marko Tomas: "Uvijek želiš dobiti, bila je ovo euroligaška utakmica, željeli smo pobjedu bez obzira što smo znali da Himki uvjerljivo vodi i da nemamo puno šansi za prolaz".

"Kada smo kod naših +13 čuli da je u Moskvi 15 razlike, moral nam je jako pao. Nismo imali pravi natjecateljski pristup u posljednjem razdoblju utakmice, morali smo nastaviti istim ritmom kao ranije", dodao je Tomas.

U redovima domaćina vladalo je veliko oduševljenje - nakon što su već bili na pragu očaja. Naravno, za sve osim za uobičajeno kritičnog Duška Ivanovića, koji je našao i zamjerke: "Ovo je utakmica koju moramo zapamtiti, tek u posljednjim minutama igrali smo kako smo željeli od početka. Krenuli smo sa strahom, nervozom, dali smo im da igraju svoju igru".

"No, u završnici smo bili puno agresivniji, a kad smo našli tu agresivnost, to je već bilo ono pravo - u produžetku smo odigrali s više vjere, opuštenije, koncentriranije... Ne bih rekao da je ovo bila stvar sreće, vjerovali smo do kraja, nismo dignuli ruke", zaključio je Ivanović.

Fernando San Emeterio istaknuo je pomoć s tribina: "Ovakvo nešto može se dogoditi samo u našoj dvorani, navijači su bili sjajni, gurali su nas i kada se sve činilo izgubljeno. Velika je stvar što smo izvukli produžetak i izborili četvrtfinale, a izdvojio bih Huertasa koji je odigrao nevjerojatno kada smo se vraćali iz minusa i u produžetku".

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Baskonia102:90 *Cibona
Himki96:83Olympiakos
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Baskonia102:90 *Cibona
Himki96:83Olympiakos
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!