Košarka

Maccabi izborio prvo mjesto

Goran Markuš • četvrtak, 11.03.2010.
Maccabi izborio prvo mjesto

Fantastično odrađenom završnicom Maccabi je uspio iznenaditi domaći Real Madrid i potpuno zasluženo izborili su polufinalni ogled s Partizanom dok košarkaše iz Madrida već spremno čeka njihov najveći sportski rival, Barcelona. U drugom večerašnjem susretu skupine F Montepaschi Siena, očekivano, bez većih problema svladala je gostujući Efes Pilsen...

Kao što se i očekivalo Real Madrid, momčad koja do večeras nije izgubila niti jedan domaći euroligaški ogled, u susret je ušla puna samopouzdanja i vrlo brzo grade sasvim solidnu rezultatsku zalihu koja u jednom trenutku dolazi i do visokih + 19. Ipak, do poluvremena i gost se donekle probudio i na odmor odlaze s "tek" deset poena manjka.

Međutim, po povratku na teren sve se promijenilo. Naime, nakon prilično izjednačene treće četvrtine u samoj završnici gosti ubacuju u višu brzinu i do vodstva prvi puta dolaze nakon trice Chucka Eidsona (11 poena, 7 skokova) 67 sekundi prije kraja susreta. Ipak, točku na "i" stavio je bivši igrač zagrebačke Cibone, Alan Anderson (8 poena) koji svega 4,3 sekunde prije zvuka sirene pogađa oba slobodna bacanja za šokantno slavlje gostiju.

Vezane vijesti

Uz Andersona i Eidsona kod gostiju svakako treba spomenuti i najefikasniji dvojac, D'or Fisher (13 poena, 8 skokova) - David Bluthenthal (13 poena, 3 skoka). S druge strane terena uz Sergia Llulla (14 poena) odličnu utakmicu odradio je i naš Ante Tomić koji je za 29 minuta na terenu upisao deset poena, četiri skoka i četiri blokade.

Za razliku od borbe za prvo mjesto koja je Maccabi odvela na Partizan, a Real Madrid na vječitog rivala iz Barcelone i to već u četvrtfinalu ovosezonskog izdanja Eurolige u drugom sukobu skupine F Montepaschi Siena praktički je cijeli susret sve konce držala u svojim rukama slavivši s potpuno zasluženih šest poena razlike.

Do treće pobjede u skupini domaćine je odveo još jednom naprosto fantastičan dvojac Romain Sato (22 poena, 5 skokova) - David Hawkins (22 poena, 3 skoka). S 15 poena , tri skoka, asistencije i ukradene lopte gostujući Efes Pilsen predvodio je Charles Smith dok je naš Mario Kasun za 18. minuta upisao šest poena i devet skokova.

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Montepaschi Siena93:87Anadolu Efes
Real Madrid64:66Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 42+21
2Real Madrid 33+3
3Montepaschi Siena 33-16
4Anadolu Efes 24-8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Montepaschi Siena93:87Anadolu Efes
Real Madrid64:66Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 42+21
2Real Madrid 33+3
3Montepaschi Siena 33-16
4Anadolu Efes 24-8

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2010. u 09:55
    tomic sve bolji i bolji!! nisam ocekivao da ce imati toliku minutazu,al ne bunimo se...
    Obrisan korisnik