Zimski sportovi

Janka sve bliže Velikom globusu

Antonija Pavlić • petak, 12.03.2010.
Janka sve bliže Velikom globusu
Foto: EPA

Carlo Janka u vodstvu je prije posljednje ovosezonske vožnje veleslaloma u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Njegov najveći konkurent u borbi za Veliki kristalni globus Benjamin Raich smjestio se tek na 11. poziciju, što mladome Švicarcu, ako se u drugoj vožnji nešto bitnije ne promijeni, garantira i osiguravanje Velikog kristalnog globusa prije slalomske utrke u kojoj nema šanse za osvajanje bodova...

Carlo Janka nakon prve se vožnje završnog veleslaloma sezone u Garmisch-Partenkirchenu još malo približio osvajanju Velikog kristalnog globusa. Mladi je Švicarac najbolje odradio prvu vožnju na stazi Kandahar 2 i pred najvećim konkurentom na 11. mjestu, Benjaminom Raichom, kumulirao 1.33 sekunde prednosti.

Ukoliko se situacija u drugoj vožnji bitnije ne promijeni, utoliko će Janka već i prije konačnog obračuna skijaša u slalomu podići trofej namijenjen najsvestranijem skijašu sezone 2009./2010. - kao jedan od najmlađih.

Borba za drugi globus, onaj Mali veleslalomski, odvijat će se pak između Teda Ligetyja i Kjetila Jansruda. Prvospomenuti je pred mladim Norvežaninom imao 98 bodova prednosti prije utrke i za iznenađenje će morati odustati, a Jansrud ubilježiti pobjedu. Skijaš koji se s Ligetyjem trebao "tući" za Globus Marcel Hirscher napravio je početničku pogrešku na samom početku staze, prošavši s pogrešne strane jednih crvenih vrata, i na koncu bio diskvalificiran. Od utrke je odustao i Aksel Lund Svindal.

Ivica Kostelić zauzeo je odlično 10. mjesto, zaostavši za Jankom 1.28 sekundi; ispred njega su se pozicionirali još Alexander Ploner, Sandro Viletta, Cyprien Richard, Didier Cuche, Philipp Schoerghofer, Jansrud, Ligety, te Davide Simoncelli.

Garmisch-Partenkirchen, veleslalom:
1. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) 1:08.43
2. Davide Simoncelli (Italija, SALOMON) +0.17
3. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +0.28
4. Kjetil Jansrud (Norveška, ATOMIC) +0.57
5. Philipp Schoerghofoer (Austrija, ATOMIC) +0.71
6. Didier Cuche (Švicarska, HEAD) +0.73
7. Cypiran Richard (Francuska, FISCHER) +0.78
8. Sandro Viletta (Švicarska, SALOMON) +1.03
9. Alexander Ploner (Italija, ATOMIC) +1.14
10. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +1.28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!