Košarka

"Igram za ovakve pobjede"

Goran Markuš • petak, 12.03.2010.
"Igram za ovakve pobjede"
Foto: EPA

Sjajnim povratkom u posljednjih deset minuta igre gostujući Maccabi potpuno je zasluženo svladao Real Madrid plasiravši se u četvrtfinale gdje ih sad čeka ogled sa srpskim Partizanom dok poraženi košarkaši iz Madrida putuju k svom najvećem sportskom rivalu, Barceloni...

"Bio sam umiješan u nekoliko zaista velikih utakmica, a ovo je definitivno još jedna od takvih", započeo je presretan trener Maccabija, Pini Gershon ubrzo se nadovezavši: "Ovo je veća pobjeda čak i od one u Bologni, no to nas ne smije skrenuti s puta prema konačnom cilju - plasmanu na Final Four."

Iako su već na poluvremenu prilično zaostajali Gershon nije izgubio vjeru u svoje igrače: "Rekao sam im da ćemo slaviti ukoliko zadrže Real Madrid na ovakvom postotku šuta jer kad-tad i nama će se otvoriti. Upravo to dogodilo se u završnici, a daleko najveće zahvale idu večeras naprosto fantastičnom Chucku Eidsonu."

Vezane vijesti

Niti sam Chuck Eidson nije skrivao oduševljenje još jednom velikom utakmicom svoje momčadi: "Košarku igram zbog ovakvih trenutaka. Bila je to zaista emocionalna utakmica protiv snažnog protivnika, a svaka pobjeda u takvim susretima odličan je motivator za cijelu ekipu."

Očekivano, u taboru domaćina nije bilo prezadovoljnih. "Uvodnih 30 minuta odlično smo kontrolirali susret, no u posljednjoj četvrtini nismo zaustavili niti jedno probijanje, primili smo 30 poena stoga bolje od ovog niti nismo mogli proći. Međutim, iako cijela Europa misli da protiv Barcelone nemamo šanse, vjerujte, mi se nećemo samo tako predati", izjavio je Ettore Messina.

Sa svojim trenerom složio se i Sergio Llull: "Propustili smo veliku šansu za plasman na Final Four, no ništa još nije izgubljeno. Protiv Barcelone morat ćemo pokazati sve što znamo te uz samo malo sreće mislim da još uvijek možemo ostvariti svoje euroligaška ciljeve."

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Montepaschi Siena93:87Anadolu Efes
Real Madrid64:66Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 42+21
2Real Madrid 33+3
3Montepaschi Siena 33-16
4Anadolu Efes 24-8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Montepaschi Siena93:87Anadolu Efes
Real Madrid64:66Maccabi Tel Aviv
1Maccabi Tel Aviv 42+21
2Real Madrid 33+3
3Montepaschi Siena 33-16
4Anadolu Efes 24-8

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!