Zimski sportovi

Schild daleko najbolja u prvoj vožnji

Antonija Pavlić • subota, 13.03.2010.
Schild daleko najbolja u prvoj vožnji
Foto: Kristijan Komarica

Marlies Schild uvjerljivo vodi prije druge vožnje posljednje utrke sezone za skijašice. Na drugo se mjesto plasirala Šarka Zahrobska, a slijede ju Susanne i Maria Riesch. Potonja je i dalje u najboljoj poziciji obraniti Mali kristalni globus u ovoj disciplini, budući da Kathrin Zettel nije uspjela osjetnije ju pogurati i stvoriti veću prednost, smjestivši se na šestu poziciju. Ana Jelušić doskijala je tek do 20. mjesta...

Srebrna slalomašica s Olimpijskih igara u Vancouveru Marlies Schild potvrdila je prvoklasnu formu na kraju sezone i u prvoj vožnji posljednje utrke skijašica deklasirala apsolutno čitavu konkurenciju. Tako se samo na korak približila detronizaciji prošlogodišnje pobjednice na stazi Gudiberg, osvajačice ukupnog naslova, Lindsey Vonn, koja je odlučila već danas početi s "praznicima" i - propustiti branjenje naslova.

Drugo mjesto sa zaostakom od sekunde i osam stotinki pripalo je Čehinji Šarki Zahrobskoj, a na treće i četvrto mjesto u razmaku od dvije stotinke smjestile su se sestre Susanne (+1.08) i Maria Riesch (+1.10). Potonja se trenutačno nalazi i u najboljoj poziciji obraniti Mali kristalni globus u ovoj disciplini, budući da Kathrin Zettel nije očarala izvedbom i s 1.22 sekunde zaostatka zauzela šesto mjesto.

Između njih smjestila se još svjetska juniorska prvakinja Katharina Duerr, a poslije Zettel slijede Tina Maze i Sandrine Aubert, koja teoretski također ima šanse ponijeti titulu najbolje slalomašice sezone. No da bi se tako nešto dogodilo u drugoj bi vožnji i Riesch i Zettel morale napraviti krupnije pogreške ili jednostavno - odustati.

Ana Jelušić uklopila se u pomalo siv dan hrvatskoga skijanja u Garmisch-Partenkirchenu. Ivica Kostelić na istoj je stazi nešto ranije osvojio tek 19. mjesto u prvoj vožnji, dok je najbolja hrvatska skijašica bila za mjesto sporija.

Garmisch-Partenkirchen, slalom:
1. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) 56.51
2. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +1.05
3. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +1.08
4. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +1.10
5. Katharina Duerr (Njemačka, ) +1.16
6. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +1.22
7. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +1.72
8. Sandrine Aubert (Francuska, FISCHER) +1.74
9. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +1.77
10. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +1.87
...
20. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +3.40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!