Zimski sportovi

Schild slavi, Riesch Mali globus

Antonija Pavlić • subota, 13.03.2010.
Schild slavi, Riesch Mali globus
Foto: EPA

Marlies Schild očuvala je prednost i najbolje vrijeme iz prve vožnje i pobjedom zaključila skijašku sezonu 2009./2010. Mali globus u dramatičnoj je završnici za samo tri boda pripao Mariji Riesch, a kratka je na drugoj poziciji ostala Kathrin Zettel. Ana Jelušić ostala je bez bodova na 19. mjestu...

Neobičnim su slalomom najbolje svjetske skijašice zaključile sezonu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Maria Riesch i Kathrin Zettel slijedile su primjer svojih muških kolega - Reinfrieda Herbsta i Juliena Lizerouxa te su naslove podijelile u još napetijoj i neizvjesnijoj završnici.

Kathrin Zettel odradila je odličnu drugu vožnju i upisala najbrže vrijeme, naspram Njemice koja je bila vidljivo veoma rezervirana i do cilja je došla sa sedam desetinki sporijim vremenom od austrijske kuharice. No to se na koncu pokazalo dovoljnim za treće mjesto i treće ovotjedno postolje u svom rodnom gradu. Prije slalomskog podija pobijedila je u spustu i bila treća u veleslalomu.

Posljednju sezonsku pobjedu dominantno je pak ostvarila Marlies Schild, obranivši prvo mjesto iz prve vožnje i prednost pred drugoplasiranom sunarodnjakinjom čak povećavši na sekundu i dvadeset stotinki. S osvojenih 100 bodova osigurala je i treće mjesto u konačnom poretku slalomašica sa 70, odnosno 73 boda zaostatka za prvoplasiranama.

Drvena je medalja pripala još jednoj Njemici Fanny Chmelar, a slijede ju Tina Maze, Maria Pietilae-Holmner, Tanja Poutiainen, te Šarka Zahrobska i Katharina Duerr, koje su podijelile devetu poziciju.

Ana Jelušić nije uspjela bitnije popraviti svoj plasman iz prve vožnje, te se nakon 20. mjesta morala zadovoljiti tek 19. pozicijom. Budući da na završnici Svjetskoga kupa bodove osvaja samo prvih 15, najbolja je hrrvatska skijašica u posljednoj utrci ostala bez plijena.

Garmisch-Partenkirchen, slalom:
1. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) 1:49.57
2. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +1.20
3. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +1.90
4. Fanny Chmelar (Njemačka, HEAD) +2.07
5. Sandrine Aubert (Francuska, FISCHER) +2.24
6. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +2.25
7. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +2.32
8. Tanja Poutiainen (Finska, VOELKL) +2.45
9. Katharina Duerr (Njemačka, FISCHER) +2.61
9. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +2.61
...
19. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +4.14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!