Ostali sportovi

Splićanke ispustile Srednjoeuropski naslov

Bernard Jurišić • nedjelja, 14.03.2010.
Splićanke ispustile Srednjoeuropski naslov
Foto: Duje Bonačić

Kad se pogleda konačan rezultat, nikad se ne bi moglo zaključiti kakva se drama odigravala danas u finalnoj utakmici Srednjoeuropske lige za odbojkašice u Spaladium Areni. Odbojkašice Splita 1700 poražene su 0-3 od KBM Branika iz Maribora, ali sva tri seta su mogle dobiti...

Odbojkašice Splita 1700 propustile su prigodu nakon čitavog desetljeća pauze gradu Splitu donijeti europski trofej u jednom od najpopularnijih ekipnih sportova. U uzbudljivoj finalnoj utakmici Srednjoeuropske lige pred oko 3.000 svojih navijača u Spaladium Areni, Splićanke su poražene od KBM Branika iz Maribora.

Konačni rezultat od 0-3 u setovima za slovenske prvakinje ni približno ne otkriva koliko su Splićanke bile blizu trofeju. U sva tri seta imale su prednost po 4-5 poena, sve do same završnice i čarobnog 23. poena, preko kojeg nisu uspijevale sačuvati prednost.

Splićanke su poražene 23:25, 24:26, 23:25 po setovima, posustavši svaki put na samom kraju seta, iako su ostavile dojam da su mogle pobijediti slovensku ekipu. I drugo mjesto je velik uspjeh za debitantice u ovoj ligi, no žal za trofejom će ipak još neko vrijeme ostati.

Najboljom igračicom turnira posve zasluženo proglašena je Monika Potokar iz KBM Branika, koja je "izbombardirala" Splićanke u presudnim trenucima finala. Slovenka je proglašena i najboljom pucačicom, dok su dvije Splićanke osvojile nagrade za najbolju tehničarku (Ivana Zburova) i najbolju blokericu (Tina Džapo). Najbolji libero je Katja Medved iz pobjedničke ekipe.

Drugi naš predstavnik na završnom turniru, ekipa Rijeke, ekspresno je pobijedila SVS Post iz Beča s 3-0 (25:19,25:16,25:19) i osvojila treće mjesto. Riječanke i Splićanke čekaju nova uzbuđenja u završnici državnog prvenstva, gdje se očekuje njihov međusobni okršaj u finalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!