Zimski sportovi

Austrija promijenila glavnog trenera

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 22.03.2010.
Austrija promijenila glavnog trenera
Foto: EPA

Austrijska alpska skijaška reprezentacija poduzela je prve korake u pokušaju osiguravanja mnogo uspješnije naredne natjecateljske sezone. S čela muške selekcije morao je odstupiti Toni Giger, a na njegovo je mjesto ustoličen dosadašnji trener njemačkih skijašica Mathias Berthold...

Toni Giger nakon 11 godina, 219 pobjeda u Svjetskome kupu, dvanaest naslova svjetskih prvaka i šest zlatnih olimpijskih medalja, odstupio je s mjesta čelnog čovjeka austrijske muške skijaške reprezentacije.

Na njegovu je poziciju ustoličen donedavni član tabora njemačkih skijašica Mathias Berthold, koji je sa svojim štićenicama na Olimpijskim igrama u Vancouveru osvojio tri medalje, te dva Mala globusa u Svjetskome kupu (slalom i veleslalom). S najvećom skijaškom silom na svijetu Berthold je potpisao ugovor do 2013. godine, zaključno sa SP-om koje bi se trebalo održati u Schladmingu.

"Želim poništiti ukorijenjene strukture i momčadi pružiti novu motivaciju. Do Uskrsa ću pokušati s dosadašnjim trenerom razmijeniti sve potrebne informacije kako bih već poslije blagdana počeo pripremati osoblje za novu sezonu", rekao je.

Berthold je jedno vrijeme, od 1998. do 2002., radio u austrijskoj ženskoj reprezentaciji kao tehnički trener, a u osamdesetima je šest sezona vozio u profesionalnim ligama. S njemačkom je reprezentacijom proveo četiri godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!