Ostali sportovi

Niefnecker osvojio titulu

Sportnet • utorak, 23.03.2010.
Niefnecker osvojio titulu

Nijemac Martin Niefnecker pobjednik je svjetskog prvenstva Red Bull Crashed Ice 2010. koje je ovog vikenda završeno finalnom utrkom u kanadskom Quebecu...

U Quebecu je pobijedio Kanađanin Kyle Croxal, no u ukupnom je poretku na kraju sezone na čelu ostao Martin Niefnecker. Utrku je u Quebecu pratilo 120.000 gledatelja. Staza dužine 550 metara s nagibom od 40 stupnjeva, puna skokova i oštrih zavoja, natjecateljima je bila pravi izazov.

Nakon senzacionalne pobjede u Münchenu, njemačkom je debitantu Niefneckeru pošlo za rukom održati koncentraciju i u Quebecu, utrku završiti drugi te ponijeti titulu svjetskog prvaka prvog službenog Svjetskog prvenstva Red Bull Crashed Ice. Za sobom je ostavio sedmerostrukog pobjednika Red Bull Crashed Ice natjecanja, Šveđanina Jaspera Feldera i mnoge kanadske "kraljeve" ledenoga spusta.

"Atmosfera je bila zaista nevjerojatna! Ovdje nije bilo dovoljno samo imati dobru taktiku. Da bi se ostvario dobar rezultat trebalo je biti spreman na udarce i modrice, to je sve dio akcije", komentirao je Niefnecker.

Legenda natjecanja Red Bull Crashed Ice, Jasper Felder, postizao je dobre rezultate do četvrtfinala, no u polufinalu je nakon jednog žestokog sudara pretrpio težak pad i slomio rebro.

Felder je bio pun riječi hvale na račun Niefneckera, za kojega je rekao: "Brz, dosljedan, bez grešaka – dostojan titule prvaka."

Red Bull Crashed Ice, Quebec – poredak finale
1. Kyle Croxall (Kanada)
2. Martin Niefnecker (Njemačka)
3. Scott Croxall (Kanada)
4. Louis Philipp (Kanada)

Red Bull Crashed Ice – ukupni poredak Svjetskog prvenstva
1. Martin Niefnecker (Njemačka), 1800
2. Kyle Croxall (Kanada), 1000
3. Gabriel Andrea (Kanada), 890
4. Kim Müller (Švicarska), 730

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2010. u 00:22
    ovo treba predložiti za ZOI
    Obrisan korisnik