Ostali sportovi

Pobjede i porazi naših u osmici

Sportnet • srijeda, 24.03.2010.
Pobjede i porazi naših u osmici

Na 32. Europskom prvenstvu u pool biljaru već se treći dan igra disciplina "osmica". Igra se s 15 kugli i bijelom. Pobjeđuje onaj igrač koji legalnim udarcem ubaci kuglu broj osam, no prije toga mora ubaciti sve kugle iz svoje grupe od sedam kugli. Postoje dvije grupe: pune kugle (brojevima od 1 do 7) i šarene kugle (brojevima od 9 do 15). Svaki udarac je potrebno najaviti. Igra se na osam dobivenih u muškoj, te šest u ženskoj konkurenciji. Osobe u kolicima igraju do pet dobivenih partija...

Iz daljnjeg natjecanja ispala su dvojica naših reprezentativaca – Krešo Kralj koji je izgubio od Cipranina Georgea Loukea 8:2 i Tomislav Šušić kojeg je porazio Timur Vaight Eren sa Sjevernog Cipra rezultatom 8:6. Za Kralja je prvenstvo završeno, a Šušić ima još šansu za popravak u disciplini "devetka".

Po dobiven meč upisali su ostali reprezentativci: Robert Sudić protiv Danca Jana Kellera 8:4, Josip Šušnjara protiv Švicarca Pascala Nydeggera 8:4, Ivica Putnik pobijedio je Finca Petria Makkonena 8:5 i Božo Primić je uvjerljivo svladao Srbina Miloša Verkića 8:2.

Na žalost, dan nije završio njihovim pobjedama i u drugim mečevima koji su vodili direktno u posljednjih 32.

Primić je izgubio od Nijemca Johna Blacklawa kojeg je u jednom trenutku vodio 6:3. Međutim John je tada preuzeo inicijativu i izjednačio. Primić ipak dobiva priliku za ponovni prelazak u vodstvo, ali promašuje predzadnju kuglu i ostavlja ju na rupi. Nijemac smireno "čisti" stol i završava tu i iduću partiju, odnosno meč u svoju korist.

Šušnjaru je Portugalac Manuel Gama u jednom trenutku vodio 4:1, što je Josip uspio preokrenuti na 6:5 u svoju korist. Do kraja su igrali potpuno izjednačeno, ali Gama je ipak upisao dobiven meč 8:7.

Sudić je dobio jako teškog protivnika, jednog od favorita prvenstva Nijemca Ralfa Souqueta. U prvoj partiji nije uspio iskoristiti otvorenu situaciju na stolu. Souquet prihvaća poklon i do kraja ne daje ni jednu priliku, te konačno i pobjeđuje u jednom od iščekivanijih susreta dana.

Isto tako, u teškom je susretu izgubio i Ivica Putnik od mladog Austrijanca Maria Hea.

Sva četvorica naših reprezentativaca su u repasažu.

Jučer su sve naše reprezentativke u osmici – Vesna Dodig, Zrinka Antonijević i Ana Gugić upisale po izgubljen meč i igrale su za povratak u turnir. U igri za povratak ostala je samo Zrinka koja je izvrsnom igrom i rezultatom 6:2 pobijedila Izraelku Osnat Dobronsky. Danas to mora potvrditi protiv Švicarke Jennifer Feckenstein.

U konkurenciji osoba u kolicima Eduard Karamatić najprije je izgubio je 5:1 od Britanca Karla Reada, a potom je pobijedio Slovaka Miroslava Benka 5:3.

U atraktivnom susretu između Marcusa Chamata iz Švedske i Šandora Tota iz Srbije u kojem su veći dio igrali izjednačeno, Šveđanin je napravio pritisak te ostavio malo prostora Šandoru. Malo, ali ne i dovoljno jer Chamat je pobijedio s 8:5. Obojica su svojevremeno na europskim prvenstvima nekoliko puta osvajali medalje u ovoj disciplini.

Nakon finala desetke jučer su se ponovno u drugom kolu osmice na istom stolu našli Nijemac Ralf Souquet i Nizozemac Niels Feijen. Iskustvo je opet pobijedilo vještinu te je Souquet ponovno završio meč u svoju korist rezultatom 8:4.

Prošlogodišnji europski prvak u osmici i brončani u straightu Nijemac Andreas Roschowsky izgubio je danas od Belgijca Sergea Dasa i to s neočekivano velikom razlikom 8:3.

Do kraja neizvjestan meč između Rusa Ruslana Činahova i Norvežanina Vegara Kristiansena u svoju korist je završio Vegar rezultatom 8:7.

Jednog od favorita Poljaka Radoslawa Babicu u repasaž je poslao Danac Martin Larsen, pobijedivši ga 8:6.

Popustio je i Nizozemac Huidji See te izgubio u prilično izjednačenom meču od Španjolca Francisca Sancheza rezultatom 8:7.

Zoran Svilar iz Srbije pobijedio je Grka Nikosa Ekonomopulousa rezultatom 8:5. Na prijašnja dva europska prvenstva obojica su po jednom osvojila srebro u disciplini osmica.

Natjecanje se nastavlja danas mečevima od 9 sati. Danas poslijepodne počinje i posljednja disciplina – devetka. Četvrtfinala u osmici počinju u četvrtak u 13 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!