Košarka

Veliki posao Spahijine Valencije

Branimir Korać • srijeda, 24.03.2010.
Veliki posao Spahijine Valencije
Foto: EPA

Preostala tri susreta četvrtfinala Eurokupa odigrana su večeras, a uoči uzvrata najugodniju prednost stvorila je Valencia. U očekivano tvrdim utakmicama Valencia je bila jedini gost koji je slavio te će tako najmirnije čekati uzvrat...

Hapoel je u Jeruzalemu ugostio Albu i odnio pobjedu 67:61. Malih šest poena razlike daje Albi šansu i u uzvratu, a nezadovoljni mogu biti Izraelci koji su tijekom susreta imali značajniju prednost, ali je nisu znali sačuvati.

Sredinom treće četvrtine Hapoel je vodio s visokih 41:21 i sve je upućivalo na to da će visoko slaviti, međutim do kraja četvrtine Alba se uspjela približiti i zakomplicirati utakmicu. U završnici susreta uspjeli su se još jednom vratiti iz dvoznamenkastog zaostatka te preko Jenkinsa i Sekulića smanjiti na konačnih 67:61.

Kod pobjednika najistaknutiji bili su Brandon Hunter s 23 poena i deset skokova te Kevinn Pinkney s 13 poena. U sastavu Albe Derrick Byars je ubacio 17 poena uz pet skokova, a Blagota Sekulić je dodao 14 poena.

Veliki posao odradio je Neven Spahija s Valencijom slavivši na vrućem terenu u Solunu protiv Arisa 71:64. Domaćin je imao veliku podršku navijača, dvorana je bila odlično popunjena, no boljima su se pokazali Španjolci koji u uzvrat na svoj teren odnose prednost 71:64.

Cijelim tijekom susreta Valencia je imala prednost, samo su kratko na početku utakmice zaostajali i Aris je konstantno trošio energiju na hvatanje zaostatka. Na početku zadnje dionice malo se zakuhalo, Aris je stigao sasvim blizu, ali Marinović je brzim poenima odveo Valenciju u mirne vode i osigurao joj mirniju završnicu.

Upravo Marinović s 18 poena je predvodio Valenciju dok je 14 poena dodao Matt Nielsen. Kod domaćina Keydren Clark je ubacio 14 poena, Dimos Dikoudis 12, a Nikos Barlos devet uz četiri skoka.

Drugi grčki predstavnik Panellinios odnosi u Španjolsku puno bolji rezultat. Naime oni su na svom parketu ugostili Gran Canariju i očekivano bolje prošli od Arisa slavivši 81:70 što im donosi solidnu zalihu uoči uzvrata.

Grcima je trebalo punih 20 minuta da slome otpor Gran Canarije. Tek u trećoj četvrtini su uspjeli se odvojiti i pobjeći na značajniju razliku koja im donosi mirniji put na uzvrat. U gostima im neće nikako biti lako, Gran Canaria je poznata kao jaka domaćinska ekipa i Panelliniosu ovih 11 možda i neće biti dovoljno.

Kod Panelliniosa bolji od ostalih bili su Roderick Blakney s 21 poenom te Ian Vougioukas s 18 poena i osam skokova. U gostujućem sastavu Jaycee Carroll je kao i obično prednjačio s 22 poena dok je deset poena i šest skokova dodao Sitapha Savane.

Eurokup

četvrtfinale

ČEZ Nymburk47:59Dominion Bilbao Basket
Aris64:71Valencia
Panellinios81:70Gran Canaria
Hapoel Bank Yahav Jerusalem67:61Alba Berlin
Alba Berlin72:59Hapoel Bank Yahav Jerusalem
Dominion Bilbao Basket46:52ČEZ Nymburk
Gran Canaria75:68Panellinios
Valencia85:67Aris

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup

četvrtfinale

ČEZ Nymburk47:59Dominion Bilbao Basket
Aris64:71Valencia
Panellinios81:70Gran Canaria
Hapoel Bank Yahav Jerusalem67:61Alba Berlin
Alba Berlin72:59Hapoel Bank Yahav Jerusalem
Dominion Bilbao Basket46:52ČEZ Nymburk
Gran Canaria75:68Panellinios
Valencia85:67Aris

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!