Nogomet

"Ne smijemo dopustiti iznenađenja"

Ante Zovko • četvrtak, 25.03.2010.
"Ne smijemo dopustiti iznenađenja"
Foto: EPA

Vicente del Bosque, izbornik španjolske reprezentacije, predvodit će ovog ljeta u Južnoafričkoj Republici europske prvake u njihovu pohodu na prvo svjetsko zlato. Trofejni trener ne bježi od statusa favorita, a u prilog mu ide iskustvo s Kupa konfederacija...

Nakon trijumfa Španjolske na Euru prije dvije godine, Luisa Aragonesa zamijenio je Vicente del Bosque, bivši trofejni strateg Real Madrida.

Del Bosque je od tada sa Španjolskom suvereno prošao kroz kvalifikacijsku skupinu za Svjetsko prvenstvo s deset pobjeda u isto toliko utakmica te osvojio treće mjesto na lanjskom Kupu konfederacija. Navijači zato s razlogom očekuju da Furija bude na visokoj razini i u Africi, što priznaje i Španjolac u intervjuu za Fifinu službenu stranicu.

"Pitanje koje mi neprestano postavljaju je da li smo konkurenti za naslov. I iako se ne slažemo, teško možemo reći kako nema smisla da smo proglašeni favoritima budući da smo europski prvaci te smo dobili toliko utakmica u nizu."

Španjolska je u skupini sa Švicarskom, Čileom i Hondurasom, a izbornik kaže da na turniru ne očekuje lake protivnike: "Znamo da su pred nama neki vrlo snažni protivnici. Kad ste na Svjetskom prvenstvu, nema malih momčadi ili iznenađenja. Moramo biti izrazito fokusirani kako nas protivnici ne bi uhvatili nespremne."

Ipak, del Bosque pokušava primiriti navijačka očekivanja: "Svi u Španjolskoj misle da je sve osim osvajanja svjetske krune nesupjeh. Mislim da je to besmislica i ekstremizam, ali u vremenu u kojem živimo, čini se da se ekstremizam dobro prodaje."

Na pitanje da prognozira španjolske izglede na prvenstvu, izbornik je ostao oprezan: "Ne znamo, sudbinu je nemoguće predvidjeti. Ključno će biti pripremiti se što bolje, jer ćemo se susresti s vrlo snažnim protivnicima. To uključuje one momčadi koji u završnicu ne ulaze kao favoriti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!