Nogomet

Rijkaard kandidat za klupu Australije

Nikola Vlahović • četvrtak, 25.03.2010.
Rijkaard kandidat za klupu Australije
Foto: EPA

Aktualni izbornik Australije Pim Verbeek, tu će funkciju napustiti nakon Svjetskog prvenstva, a kao glavni kandidat za novog izbornika spominje se Frank Rijkaard.

Kako je već poznato da Nizozemac Pim Verbeek, napušta australsku reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva, počela su nagađanje tko će ga naslijediti na toj funkciji. Prema pisanju australskog Daily Telegrapha, Australiju bi trebao preuzeti Frank Rijkaard.

Bivši trener Nizozemske i Barcelone, trenutno vodi turski Galatasaray, a ako preuzme australsku reprezentaciju bit će treći Niziozemac na klupi Australije. Osim aktualnog izbornika Verbeeka, Socceroose je još trenirao i slavni Guus Hiddink.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Rijkaard je sa Nizozemskom došao do polufinala Europskog prvenstva 2000. godine, a sa Barcelonom je osvojio dva naslova u Primeri i Ligu prvaka. U turskom prvenstvu, njegov Galatasaray trenutno zauzima drugo mjesto i ima pet bodova manje od lidera Bursaspora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!