Nogomet

Knežević: "Čvrsta i tvrda liga"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.03.2010.
Knežević: "Čvrsta i tvrda liga"
Foto: Sandro Donda

Odlazak Josipa Kneževića iz Osijeka u ruski Amkar, ako je suditi prema prvim dojmovima i nastupima, pokazao se dobrim potezom za ovog veznjaka...

Knežević je od dolaska u Perm upisao nastupe od prve minute u dva uvodna prvenstvena kola, a prema vlastitim riječima, niti prilagodba na nov način života ne pada mu preteško.

"Ovdje igram na poziciji zadnjeg veznog, čudno zvuči, ali snašao sam se dobro. Trener je veliki taktičar i upravo na tom segmentu dosta radimo. Nisam se još uvijek do kraja uklopio, ali očekujem kako će uskoro sve doći na svoje mjesto. Slobodno vrijeme provodim u društvu tri suigrača iz Bugarske, s Crnogorcem Novakovićem i Bosancem Junuzovićem."

Najmanje ga, čini se, oduševljavaju vremenski uvjeti, a razinom na kojoj klub funkcionira više je nego zadovoljan. "Od kako sam stigao ovdje snijeg ne prestaje padati i uz to je jako hladno. Neki smo dan trenirali na čak minus 14. No meni je ovdje zaista dobro, klub je odlično posložen. Između dva treninga ne odlazimo iz kampa, imamo svoje radno vrijeme, a s nekim sam se stvarima, konkretno testiranjima susreo prvi put u životu."

Amkar je u novu sezonu startao gostujućim porazom kod CSKA i pobjedom protiv Anzhi, novog kluba u društvu prvoligaša. "Ruska je liga čvrsta i tvrda, doživljavam je kao priliku da steknem nove navike, ali i kao odskočnu dasku za dalje."

U razgovoru za Glas Slavonije dotaknuo se i Osijeka. "Čujem se sa bivšim suigračima, žao mi je što ne ide kao jesenas kada smo nakon ranog pogotka postizali još dva, tri do kraja. Sada zapinje, ali vjerujem da će krenuti, Osijek je dobra momčad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!