Nogomet

Nogometni festival mladih

Vedran Babić • petak, 26.03.2010.
Nogometni festival mladih

Sportnet.hr dobio je ekskluzivno pravo praćenja novonastalog nogometnog turnira za mlađe uzraste pod pokroviteljstvom Uefe i Unicefa pod nazivom "ALLtogether european youth festival". Radi se o turniru koji će se, počevši od srpnja ove godine, održavati svake dvije godine u četiri različite države, a kojeg organizira KOMM MIT.

Da se malo pobliže upoznamo s cjelokupnim projektom, važno je prije svega kazati kako je KOMM MIT njemačka organizacija nastala još 1983. godine i koja usko surađuje s Njemačkim nogometnim savezom na području priređivanja turnira za mlađe uzrasne kategorije. Ta suradnja traje od 1994. godine, a KOMM MIT, inače sa sjedištem u Bonnu, je danas najveći organizator takvih turnira u cijeloj Njemačkoj.

Raspored održavanja turnira

12.7. - 17.7. 2010. - Linz (Austrija, U13)
8.7. - 14.7. 2012. - Riccione (Italija, U15)
6.7. - 12.7. 2014. - Berlin (Njemačka, U17)
Veliki finale: 10.7. - 16.7. 2016. - Budimpešta (Mađarska, U19)

Osim što se bavi organizacijom, KOMM MIT podržava i akcije poput promoviranja ženskog nogometa, prevencije uzimanja alkohola među djecom i brojne druge hvale vrijedne akcije. Također, osim s DFB-om (Njemačkim nogometnim savezom), KOMM MIT surađuje i s Uefom i Unicefom, pokroviteljima ovog najnovijeg projekta, kao i s Austrijskim nogometnim savezom, Višim austrijskim nogometnim savezom te gradom Linzom.

NK Medulin 1921

Na turniru u Linzu ovoga srpnja će nastupiti klubovi iz 53 europske zemlje, a svog predstavnika imat će i Hrvatska. Radi se o Nogometnom klubu Medulin 1921, koji ćemo pobliže upoznati u našem sljedećem tekstu.

Kao plod ove višestruke suradnje nastala je ideja o turnirima za dječake i djevojčice do 13 godina koji bi se održavali svake druge godine počevši sa srpnjem 2010. Cjelokupni projekt kulminirat će 2016. godine na velikom finalu u Budimpešti kada će danas 13-godišnjaci i 13-godišnjakinje postati punoljetne osobe. Ekskluzivno pravo praćenja ovog projekta (jedini u Hrvatskoj) dobio je Sportnet.hr, koji će vam s lica mjesta nastojati dočarati atmosferu koju će stvoriti djeca iz svih krajeva Europe.

Moto ovog velikog projekta je "moja momčad je Europa", a njegov cilj nije samo nogometne naravi - želja organizatora je privući što veći broj djece iz različitih dijelova Europe koja će se zajedno družiti, zabavljati i upoznavati nove kulture, sklapati nova prijateljstva. A to je nešto što ostaje za cijeli život...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!