Ostali sportovi

Počinje Red Bull Air Race sezona

Sportnet • petak, 26.03.2010.
Počinje Red Bull Air Race sezona

Utrkom u Abu Dhabiju ovog vikenda počinje nova sezona Red Bull Air Race svjetskog prvenstva. Petnaest elitnih pilota u sljedećih će pet i pol mjeseci raširiti krila na osam atraktivnih lokacija na pet različitih kontinenata...

Naslov brani Britanac Paul Bonhomme, a u borbu za današnji kvalifikacijski bod kreće osokoljen najbržim trening rezultatima u Perzijskom zaljevu.

S velikim ambicijama u novoj će ga sezoni pokušati detronizirati Austrijanac Hannes Arch i Amerikanac Kirby Chambliss, obojica bivši prvaci, dok vječiti pretendenti na titulu Francuz Nicolas Ivanoff i Mađar Peter Besenyei vjeruju da je baš 2010. njihova godina.

Novu, već afirmiranu generaciju predvodi Australac Matt Hall. Michael Goulian prošle je godine osvojio prvu utrku u karijeri (Budimpešta), a Nijemac Matthias Dolderer ostvario je prvo postolje. Iskusnim "zračnim vukovima" mogli bi nazvati Engleza Nigela Lamba i Rusa Sergeja Rahmanjina, dok Kanađanin Pete McLeod i Japanac Yoshihide Muroya moraju pokazati što su naučili u "rookie" sezoni.

Debitantski izazovi su sad pred Brazilcem Adilsonom Kindlemannom i Čehom Martinom Sonkom, a Španjolci čekaju konačni bljesak Alejandra Macleana u šestoj mu sezoni među Red Bull Air Race pilotima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!