Nogomet

Obala Bjelokosti imenovala izbornika

Borna Rupnik • ponedjeljak, 29.03.2010.
Obala Bjelokosti imenovala izbornika
Foto: EPA

Nakon dugotrajne potrage za nasljednikom Vahida Halilhodžića u kojoj se nagađalo o sijasetu uglednih imena, novim izbornikom Obale Bjelokosti postao je Sven-Goran Eriksson...

Švedski trener Sven-Goran Eriksson, bivši izbornik engleske nogometne reprezentacije, vodit će izabranu vrstu Obale Bjelokosti na nadolazećem Svjetskom prvenstvu, koje u lipnju počinje u Južnoafričkoj Republici.

U najužem su se izboru naposljetku našli Eriksson, Mark Hughes i Bernd Schuster, a odluka saveza pala je u nedjelju navečer na Šveđanina. Uvjeti suradnje zasad nisu poznati, ali pretpostavlja se da umnogome ovisiti o rezultatima koji će Didier Drogba i društvo ostvariti na svjetskoj smotri.

"Eriksson je iskusni, dokazani trener, a njegov je cilj osigurati časno predstavljanje na Svjetskom prvenstvu", stoji u službenom priopćenju Nogometnog saveza Obale Bjelokosti.

Vahid Halilhodžić otkaz je dobio nakon što su mu u tamošnjem savezu predbacili ispadanje u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija jer su mu za cilj postavili isključivo kontinentalni naslov.

Eriksson je s Engleskom igrao na dva Svjetska prvenstva, a oba je puta ispao u - četvrtfinalu. Jedan od najvećih uspjeha na kormilu Gordog Albiona bila mu je pobjeda na gostovanju u Njemačkoj (5:1). Nakon odlaska s kormila reprezentacije vodio je Manchester City, Meksiko, a radio je i kao sportski direktor u Notts Countyju.

Obala Bjelokosti će na Svjetskom prvenstvu odmjeriti snage s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom, u skupini koju mnogi smatraju jednom od najjačih na cijelom turniru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver30.03.2010. u 21:47
    pisi kuci propalo je...
    beaver