Nogomet

Boban na klupi idealne momčadi

Antonija Pavlić • utorak, 30.03.2010.
Boban na klupi idealne momčadi
Foto: Sandro Donda

Proslavljeni portugalski nogometaš Paulo Sousa za britanski je nogometni časopis 442 izabrao idealnu momčad u formaciji 4-5-1, sastavljenu od igrača s kojima je u bogatoj karijeri imao priliku igrati...

Poznati negdašnji portugalski reprezentativac Paulo Sousa, danas trener engleskog drugoligaša Swansea, za britanski je nogometni časopis Four Four Two izabrao 16 nogometaša i pet članova stručnog stožera koji tvore njegovu idealnu momčad.

Sousa je u karijeri nosio dresove Juventusa, Borussije Dortmund i Espanyola (gdje se oprostio od aktivnog igranja nogometa), te je uz brojne domaće naslove slavio i osvajanje trofeja Lige prvaka. Branio je i nacionalne boje, 51 put reprezentiravši Portugal.

Na vrata je postavio aktualnog čuvara mreže Stare Dame Gigija Buffona, obranu čine Paolo Maldini, Matthias Sammer, Jürgen Kohler i Lillian Thuram, u veznom se redu nalaze Demetrio Albertini, Luis Figo, Zinedine Zidane i Roberto Baggio, dok je u vršku napada usamljen legendarni George Weah.

Sastav pak "vodi" njegov sunarodnjak Carlos Quieroz, a na klupi sjede još i Angelo Peruzzi, Danny Blind, Frank Rijkaard, Hristo Stoičkov i - Zvonimir Boban.

Sousa Bobana opisuje kao igrača velikih nogometnih kvaliteta i sjajnog "čitanja" igre. "Uvijek je bio potpuno fokusiran i koncentriran na ono što je radio. Prekrasno je bilo gledati njegova dodavanja - bila ona kratka ili duga, sjajni udarac, te prekrasne i bitne zgoditke."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver30.03.2010. u 21:47
    nista cudno
    beaver