Nogomet

Capello: "Španjolska je teško pobjediva"

Antonija Pavlić • utorak, 30.03.2010.
Capello: "Španjolska je teško pobjediva"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Engleski izbornik Fabio Capello osvrnuo se na šanse selekcije Tri lava na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj republici te prokomentirao najveće konkurente i favorite za podizanje toga prestižnog trofeja...

Engleski izbornik Fabio Capello svjestan je tko će mu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj republici biti glavni konkurent. Europski prvaci, Španjolci, već sada kotiraju kao izraziti kladioničarski favoriti, a s njima se podudaraju i mišljenja mnogih stručnjaka.

"Španjolci su samouvjereni i imaju sistem koji ih čini teško pobjedivima. Ne oslanjaju se samo na jednog igrača, već u pogocima sudjeluje cijela momčad", rekao je Capello televiziji Gol.

Apostrofirao je u nastavku i opasnosti od Brazila i Argentine. "Brazil je također veoma teško pobijediti, a Argetina je izrazito napredovala od kraja kvalifikacija. Uz nas, tu su i Nijemci i Talijani, pa i Nizozemci koji imaju mladu, ali veoma dobru momčad i mogli bi biti opasni. Međutim, u svoje momke imam ogromno povjerenje."

Engleske pripreme za svjetsku smotru za sada solidno napreduju, uprkos ozljedama Davida Beckhama, Aarona Lennona i Ashleyja Colea. "Dobro se pripremamo. Uspjeli smo naći odličan smještaj u Južnoj Africi, a prije toga ćemo se zaputiti u Austriju na mjesto koje vrlo dobro poznajem i gdje sam proveo puno vremena s Real Madridom i Romom. Mislim da će to biti dobar uvod u ono što nas čeka."

Dotaknuo se i teške ozljede Davida Beckhama, koji će morati propustiti SP. "Najvažnije je da su naši najbolji igrači fizički spremni, jer oni čine razliku. Beckhamova je ozljeda velik udarac na naše ambicije, ali siguran sam da ćemo Davidu naći funkciju i izvan terena. Važan je igrač, vođa je mladima i pravi je primjer - spreman je igrati 5, 10 ili 35 minuta. Simbol je ove reprezentacije i moći će s nama putovati na svjetsku smotru. Sada sve ovisi samo o stanju njegove ozljede."

Posljednjih se dana po engleskim medijima govorilo kako veznjaci Steven Gerrard i Frank Lampard ne mogu igrati u istoj momčadi. "Dobri igrači uvijek mogu igrati zajedno. Sve umnogome ovisi o njihovoj formi jer u reprezentaciji moraju igrati oni koji su najspremniji i najodlučniji. Obojica spomenutih važni su i dobri igrači i mišljenja sam da u mnogo navrata mogu odlučiti utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!