Košarka

Spahija, Banić i Markota na FF

Branimir Korać • srijeda, 31.03.2010.
Spahija, Banić i Markota na FF
Foto: EPA

Neizvjesnost je obilježila uzvratne dvoboje četvrtfinala Eurokupa. Samo je jedan susret bio posve izvjestan od rane faze i to onaj u kojem je Spahijina Valencia osigurala rano prolaz, dok je u ostalim susretima bilo puno neizvjesnije...

Hapoel je u Berlin donio prednost od šest poena što se pokazalo nedovoljnim. Pred 14.500 gledatelja u O2 Areni Alba je uhvatila zaostatak i pobjedom 72:59 plasirala se na finalni turnir Eurokupa koji će se igrati u Vitoriji.

Nijemci su od prve četvrtine imali uvjerljivu prednost koju je Hapoel rijetko spuštao ispod deset poena razlike. Uoči posljednje četvrtine domaćin je vodio 52:37 i činilo se kako neće izgubiti stečenu prednost, međutim Hapoel je odmah smanjio na deset poena zaostatka, a dvije minute prije kraja stigao je i na za njega obećavajućih 63:55. Onda je iskočio Adam Chubb koji je nanizao četiri poena i u posljednjoj minuti osigurao Albi dovoljnu pobjedu i prolazak na Final Four.

Kod Albe Derrick Byars je ubacio 16 poena dok je Chubb dodao 14. U gostujućem sastavu Pooh Jeter je ubacio 19 poena uz pet skokova dok je Tre Simmons dodao deset poena.

Valencia je u Solunu obavila najveći dio posla svladavši Aris 71:64. Na svom parketu morali su tek sačuvati tu prednost što im nije predstavljalo poseban problem. Vrlo rano Spahijina stvorila je visoku prednost i dodatno uništila moral Grka koji više nisu imali šanse. Završilo je 85:67 za Valenciju.

U sastavu pobjednika istaknuli su se Thomas Kelati s 18 poena i Matt Nielsen s 13 poena i sedam skokova. Kod gostiju Matt Walsh je ubacio 15 poena uz sedam skokova, a Aaron Miles je dodao 12 poena.

U tvrdoj utakmici u Bilbau CEZ Nymburk je svladao Bizkaiju 52:46. Unatoč ovom domaćem porazu Bizkaia prolazi dalje s obzirom da je iz Češke donijela 11 poena prednosti. Gosti su većim dijelom susreta bili u prednosti, ali niti jednom nisu prestigli granicu od osam poena prednosti. I tih osam poena prednosti imali su u nekoliko navrata u prvom poluvremenu, a kasnije je domaćin kontrolirao zaostatak.

U obostrano lošoj šuterskoj večeri kod gostiju najbolji su bili Arthur Lee s 12 poena i Peter Benda s deset poena i osam skokova. Kod domaćina naš Marko Banić igrao je 31 minutu i ubacio 12 poena (5/8) uz pet skokova dok je Alex Mumbru dodao deset poena. Damir Markota za sedam minuta samo je promašio jednu tricu.

Panellinios je u prvom susretu dobio Gran Canariju s 11 poena prednosti, no bilo je jasno kako mu u Španjolskoj neće biti lako. Gran Canaria ima vrlo neugodan domaći teren i na njemu su sposobni dostići taj zaostatak.

Skoro je tako i bilo, susret je bio neizvjestan do posljednjih trenutaka, ali Grci su se ipak oduprijeli domaćoj prijetnji te su na kraju s porazom 75:68 svejedno otišli dalje.

Jaycee Carroll sa 17 poena predvodio je Gran Canariju, a deset poena i šest skokova dodao je Sitapha Savane. Kod gostiju Roderick Blakney je ubacio 15 poena, Kostas Charalampidis je dodao 14 poena, a Devin Smith 11 poena i šest skokova.

Eurokup

četvrtfinale

ČEZ Nymburk47:59Dominion Bilbao Basket
Aris64:71Valencia
Panellinios81:70Gran Canaria
Hapoel Bank Yahav Jerusalem67:61Alba Berlin
Alba Berlin72:59Hapoel Bank Yahav Jerusalem
Dominion Bilbao Basket46:52ČEZ Nymburk
Gran Canaria75:68Panellinios
Valencia85:67Aris

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup

četvrtfinale

ČEZ Nymburk47:59Dominion Bilbao Basket
Aris64:71Valencia
Panellinios81:70Gran Canaria
Hapoel Bank Yahav Jerusalem67:61Alba Berlin
Alba Berlin72:59Hapoel Bank Yahav Jerusalem
Dominion Bilbao Basket46:52ČEZ Nymburk
Gran Canaria75:68Panellinios
Valencia85:67Aris

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!