Zimski sportovi

Lindsey Vonn očarana dočekom u Vailu

Antonija Pavlić • četvrtak, 01.04.2010.
Lindsey Vonn očarana dočekom u Vailu
Foto: EPA

Najbolju svjetsku skijašicu Lindsey Vonn u mjestu gdje je odrasla, trenirala i otisnula se u sjajnu sportsku pustolovinu, u Vailu, dočekalo je više od 2.000 ljudi, priredivši joj nezaboravno slavlje...

Gotovo 2.000 ljudi pozdravilo je u srijedu na glavnome trgu u Vailu najbolju svjetsku skijašicu Lindsey Vonn. Malo mjestašce u državi Colorado, gdje je Vonn odrasla i učinila prve skijaške korake, priredilo je svojoj sugrađanki uistinu fantastičan doček, a nestrpljivih je promatrača bilo čak i na krovu obližnje Lindseyine obiteljske kuće u Arrabelleu.

Pred uzbuđeno je mnoštvo Vonn doveo bivši olimpijski skijaš Chad Flesicher, a Lindsey se na pozornici pojavila oko vrata ponosno noseći zlatnu olimpijsku medalju. "Nadam se da smo za vas učinili dobar posao", obratila se navijačima. "Pogledajte, nešto sam vam donijela!", rekla je konačno pokazavši spustaško olimpijsko zlato.

Nakon što je u nekoliko rečenica opisala doživljaje iz Whistlera, predala je baklju i američku zastavu mladim sportašima Vaila uz riječi: "Vi ste naša budućnost." Nakon toga se prepustila dječjoj "konferenciji za medije" - sedmorici malih sretnika koji su dobili šansu Lindsey postaviti jedno pitanje.

ZAKON I RED

Jedna od Lindseyinih najvećih želja bila je glumiti ulogu, pa makar i sporednu, u najdražoj joj televizijskoj seriji, NBC-evom "Zakonu i redu". Sljedećega će joj se tjedna i ta želja ispuniti budući da su iz produkcije obznanili kako će američka skijašica u finalnoj epizodi sezone glumiti uredsku pomoćnicu Aliciju koja će organima reda ponuditi vitalni dokaz u istrazi protiv terorizma.

"Mnogo mi znači entuzijazam i količina djece koja su me došla pozdraviti. Šokirana sam, ali i sretna što se zbog mene upisuju u skijaške klubove i žele postati vrhunskim sportašima. Upravo je to ono čemu se nadam - motivirati najmlađe za naš sport", rekla je sišavši s pozornice i nakratko se obrativši pripadnicima sedme sile.

Devetogodišnja Cameron Swan Lindsey je upitala koliko je teška njena olimpijska medalja. Zvijezda dana promptno ju je skinula i maloj Cameron dopustila da se sama u to uvjeri. "Lindsey je fenomenalna skijašica i bilo je prekrasno držati njenu medalju. Uistinu je teška."

Direktor skijaškog kluba u Vailu najbolju je skijašicu svijeta pak ispratio riječima: "Lindsey je pravi uzor djeci i razumije koliko svojim ponašanjem i uspjesima može utjecati na najmlađe. Vidim da roditelji dok ovo govorim klimaju glavama kao da žele reći: 'To je osoba u kakvu želim da izraste i moje dijete'."

Trostruka uzastopna osvajačica najveće skijaške nagrade - Velikog kristalnog globusa - na kraju je zaključila: "Definitivno sam doživjela mnogo više od onoga što sam očekivala. Zaprepastila me kvantiteta djece koja su me dočekala i nadam se da sam im dobar, uzoran primjer. Oduševljena sam ljudima koji su me pozdravili u mom gradu, to mi govori da znaju cijeniti moje uspjehe i ništa mi na svijetu ne znači više od toga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!