Košarka

Planinić i Vujčić s kartama za Pariz

Branimir Korać • četvrtak, 01.04.2010.
Planinić i Vujčić s kartama za Pariz
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici završnog turnira Eurolige koji će se odigrati u Parizu. Po naslov prvaka odlaze i dvojica hrvatskih reprezentativaca i to Nikola Vujčić s Olympiakosom te Zoran Planinić s CSKA. Preostala dva mjesta zauzeli su Barcelona i još jednom hit sezone - momčad Partizana. U polufinalu će igrati Barcelona - CSKA te Olympiakos - Partizan...

Real Madrid - Regal Barcelona 78:84 (1-3)

Real nije uspio svladati još jednom Barcelonu i odvesti seriju u pet utakmica. Barcelona je samo pokazala kako je bolja momčad od Reala i kako je poraz u drugoj utakmici ipak bio samo loš dan. Dva puta nakon toga svladati Real usred Madrida najbolji je dokaz snage ove momčadi. Što je još važnije Barcelona je bolje igrala i ne možemo govoriti o nekom faktoru sreće. Širi izbor kvalitetnijih igrača je presudio, Realu nije pomogao niti veliki Ettore Messina.

Ne može se reći kako u četvrtoj utakmici Real nije bio niti blizu, imali su svojih šansi, ali izgubljene lopte u krivo vrijeme i trice Navarra i Rubija ipak su prevagnuli na stranu Barcelone. Navarro je posebno bio ubojit, četvrtu tricu ubacio je u najvažnijem trenutku i to iz nemoguće situacije i tako zadržao Barcelonu na pristojnoj prednosti dok je Real prijetio.

Ubojiti šuter španjolske reprezentacije susret je završio s 21 poenom (4/4 za dva, 4/8 za tri), a pridružio mu se Rubio s 19 poena i pet skokova. Kod Reala 20 poena ubacio je Sergio Llull, a 11 uz pet skokova Felipe Reyes. Ante Tomić ovaj put je bio prilično dobro zatvoren. Teško je dolazio do situacije za poentiranje, držali su ga prilično uspješno od samog "reketa" i susret je završio s deset poena (4/8 za dva) i dva skoka. Imao je Tomić i barem dvije asistencije, no u službenoj statistici su ispuštene.

Partizan - Maccabi Electra 76:67 (3-1)

Dušku Vujoševiću u Beogradu mogu početi dizati spomenik. Prošlosezonski najbolji trener Eurolige pokazao je i ove sezone zašto je dobio tu titulu, još jednom je ostao bez svih nositelja igre i još jednom je od na papiru slabije momčadi nego sezonu ranije napravio čudo. U četvrtfinalu su izbacili Maccabi s 3-1, a takav rasplet se mogao nazrijeti nakon što su uzeli jednu pobjedu u Tel Avivu.

Maccabi je u dvije utakmice u Beogradu pokazao vrlo malo, u drugoj utakmici je Partizan slavio još lakše nego se očekivalo. Izraelci ponovno nisu pokazali dovoljnu želju za pobjedom, bili su posve inferiorni u skoku i najvećim dijelom utakmice bili su u rezultatskom minusu. Kada je domaćin u završnici pobjegao na 14 poena razlike, slavlje više od 21 tisuće Partizanovih navijača u Areni moglo je započeti.

Statistički Bo McCalebb bio je prvo ime Partizana s 19 poena dok je Dušan Kecman dodao 12 poena i šest skokova. Kod Maccabija Andrew Wisniewski je ubacio 15 poena, a D'Or Fischer 14 uz pet skokova. Treba spomenuti i užasnu utakmicu prošlosezonskog igrača Cibone Alana Andersona koji je za 21 minutu ostao bez poena uz šut iz igre 0/9 i četiri izgubljene lopte.

Caja Laboral - CSKA 70:74 (1-3)

Caja Laboral bila je najbliže tome da izbori petu utakmicu. Protiv moskovskog CSKA odigrali su u najmanju ruku ravnopravnu utakmicu, u samoj završnici imali su i vodstvo, ali u ključnim trenucima im je posve stao šut, a s druge strane Ramunas Šiškauskas bio je neumoljiv s linije slobodnih bacanja.

Sedam minuta prije kraja utakmice Caja je vodila 59:49 i bila u dobroj poziciji otići prema pobjedi, ali to je spriječio J.R. Holden koji je tricama vratio Moskovljane u igru. Minutu i pol prije kraja i dalje je Caja vodila i to 70:67, ali tu je i stala. Kod 72:70 za goste imali su Španjolci posljednji napad, ali prvo je Teletović promašio tricu, da bi odmah nakon njega tricu promašio i San Emeterio. Šiškauskas je odmah zaustavljen prekršajem, ubacio je dva bacanja i pet sekundi prije kraja odveo CSKA u Pariz.

J.R. Holden s 19 poena i Saša Kaun s 18 poena i deset skokova bili su najbolji kod CSKA za kojeg je Zoran Planinić igrao šest minuta i ostao bez značajnijeg učinka. Kod domaćina Fernando San Emeterio je ubacio 23 poena uz devet skokova, a Brad Oleson je dodao 14 poena. Stanko Barać za deset minuta ubacio je četiri poena.

Asseco Prokom - Olympiakos 70:86 (1-3)

Da biste prognozirali prolazak Olympiakosa na Final Four bez odigravanja majstorice, niste trebali biti poseban košarkaški genijalac. Prokom je pokazao kako nije momčad koja Olympiakosu treba predstavljati problem, posebno ne kada Olympiakos igra onako kako može i mora. Za odlazak u četvrtu utakmicu isključivo su sami krivi jer su u treću utakmicu ušli očajno i poslije se pokraj furioznog domaćina nisu mogli vratiti.

Četvrta utakmica je realni pokazatelj odnosa snaga. Grci su od početka krenuli ozbiljno na obje strane terena i to se itekako osjetilo na rezultatu. Već na poluvremenu bilo je praktički sve jasno, Prokom je gubio 50:32 i neke šanse za preokret nije bilo. Olympiakos je danas bio ozbiljan, a onda Prokom ne može napraviti čudo.

Josh Childress bio je posebno nadahnut, ubacio je 22 poena uz šest skokova, a pratio ga je Miloš Teodosić s 15 poena, sedam skokova i pet asistencija. Nikola Vujčić za deset minuta ubacio je jedan poen uz dvije asistencije. Kod Prokoma David Logan je ubacio 18 poena, a Qyntel Woods 16 uz pet skokova.

Euroliga

četvrtfinale

CSKA Moskva86:63Baskonia
Maccabi Tel Aviv77:85Partizan
Barcelona68:61Real Madrid
Olympiakos83:79Asseco Prokom Gdynia
CSKA Moskva83:63Baskonia
Maccabi Tel Aviv98:78Partizan
Olympiakos90:73Asseco Prokom Gdynia
Barcelona63:70Real Madrid
Baskonia66:53CSKA Moskva
Asseco Prokom Gdynia81:78Olympiakos
Partizan81:73Maccabi Tel Aviv
Real Madrid73:84Barcelona
Real Madrid78:84Barcelona
Asseco Prokom Gdynia70:86Olympiakos
Baskonia70:74CSKA Moskva
Partizan76:67Maccabi Tel Aviv

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga

četvrtfinale

CSKA Moskva86:63Baskonia
Maccabi Tel Aviv77:85Partizan
Barcelona68:61Real Madrid
Olympiakos83:79Asseco Prokom Gdynia
CSKA Moskva83:63Baskonia
Maccabi Tel Aviv98:78Partizan
Olympiakos90:73Asseco Prokom Gdynia
Barcelona63:70Real Madrid
Baskonia66:53CSKA Moskva
Asseco Prokom Gdynia81:78Olympiakos
Partizan81:73Maccabi Tel Aviv
Real Madrid73:84Barcelona
Real Madrid78:84Barcelona
Asseco Prokom Gdynia70:86Olympiakos
Baskonia70:74CSKA Moskva
Partizan76:67Maccabi Tel Aviv

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2010. u 18:07
    ^ Slažem se!
    Obrisan korisnik
  • Mihalj02.04.2010. u 14:42
    šteta što su grobari izvijesili natpis 'Dogodine u Kninu'....
    Mihalj
  • Obrisan korisnik02.04.2010. u 11:07
    Šala na stranu... Sinoć je u Areni viđen spektakl (publika + poznate ličnosti: presednik, Divac, Danilovic, Djordjevic, ...+ igra + pobeda + plasman na F4) na kakav ćemo ponovo morati da čekamo ko zna koliko. Mislim da niko na terenu nije igrao pri 'čistoj' svesti... Bilo kao u transu... Stvarno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2010. u 10:17
    Hahahaha,pa sala ljudi.Namerno je izgubio da bi se u beogradu igrale dve a ne jedna utakmica jer partizanu treba para :D @Renasnajper sad moram da ti vratim cusku zato sto si glup,hahaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2010. u 00:29
    shockey svaka čast partizanu i njemu ali za glupe izjave se inače dobivaju čuške pa evo tebi jedna ČUŠKA haha
    Obrisan korisnik