Nogomet

Dinamo - Šibenik: Balaban za Dinamovo četvrtfinale

Dražen Patarčić • utorak, 20.02.2001.



Trzaj glave i lopta je otputovala iza Bulatovih leđa (Snimio: Dražen Patarčić)

Dinamo je odigrao čini se onoliko koliko mu je trebalo da savlada "simpatične" Šibenčane. U standardnoj formaciji 3-5-2, u kojoj se po prvi puta Agić našao na lijevom boku, Dinamo je od samog početka najavio sigurnu pobjedu. Momčad prof. Braovića dominirala je trkom na sredini terena gdje su odlični Jeličić, solidni Mujčin i Pavlović odnijeli prevagu Šibenčana i svojim loptama gurali Balabana i Šokotu u veći broj izglednih prilika.

Po prvi puta se u službenoj utakmici poredstavio i novopridošli Milan Leutar. Ne može se sa sigurnošću reći koliko je on kvaliteta za Dinamo, ali ne može mu se ni prigovoriti za ono što je pružio u ovoj utakmici. Bez većih oscilacija kontrolirao je zadnju liniju ispred Butine. Igru je napustio pred kraj susreta žaleći se na bolove u predjelu trbušnog zida.


Joško Jeličić maestro plave sredine (Snimio: Dražen Patarčić)

Napad Dinama ostavio je vrlo dobar dojam. Balaban dvostruki strijelac i Šokota koji se našao u nekoliko izglednih pozicija odlično su odradili svoje zadatke. Ako je "Profa" želio napadače koji trče, uklizavaju, bore se i tjeraju zadnju liniju suparničke momčadi na forsirane greške dobio ih je. Balaban i Šokota sve su odradili kao po receptu. Istina Šokota je zbog pomankanja sreće i malo dekoncentriranosti propustio propisno napuniti mrežu inače vrlo solidnog Bulata. Golovi su djelo odrađenih trkačkih dionica. Prvi gol Balaban je zabio nakon što je izveden prekršaj sa ruba kaznenog prostora iskosa sa desne Dinamove strane. Pavlović je uputio vrlo precizan centaršut na peterac Bulata, u gužvi igrača Balaban se naklonio i Dinamo je poveo sa 1:0. Drugi pogodak je zasluga Mikića. Probio je desnu stranu otišao s loptom do korner zastavice i kada se oteo uzdah i negativan komentar iz novinarske lože, što mu je to trebalo, Mika se oslobodio tri igrača manirom vrhunskog driblera , centrirao loptu na desetak metara od gola gdje je Balaban najviši u skoku, loptu proslijedio u kontra ugao Bulatovog gola. Prekrasno jednom rječju. Čestitke obojici. Miki za dribling i centaršut, a Balabanu za prefektan šut glavom.

Moglo je biti još golova u mreži Bulata, ali nije bilo sreće, a ni umješnosti. Istaknimo samo jednu dvostruku šansu Šokote kada je u zadnjim trenucima utakmice, Mikić je ponovo probio svoj desni bok, poslao odličnu loptu na deset metara, prizemno, ravno na nogu natrčalog Šokote. Udarac i odlična reakcija Bulata, odbijenu loptu u Šokota pokušava glavom pospremiti u gol, ali neprecizno.

Svidio nam se i Alex de Oliveira koji je unio živost i probojnost Dinamovom napadu, ali sve što bi naprtavio gosti su "sasjekli" prekršajima. Šteta, bilo bi dobrog materijala da se barem jednom oslobodio do kraja.


Tomo Šokota nedorečen u završnici, ali opasan kao "vremenska nepogoda" (Snimio: Dražen Patarčić)

Navijači dinama ovoga puta slabi. Možda utakmica i nije bila "drukerska", ali prvo predstavljenje na službenoj utakmici, pred put u Slavonski Brod je trebala ipak biti veći mamac. Ovako oko 3000 školaraca koje je Dinamo počastio, a i u buduće će biti iste akcije, stvorilo je jedan veliko školski odmor na maksimirskim tribinama. Puno vike, malo navijanja i poneki aplauz plavim dečkima.Suci neprimjetni, što će reči odlični. Bravo. Za kraj nekoliko riječi o gostima. Šibenčani su se predstavili kao momčad koja ima potencijal, ali očigledno da ih Kup previše i ne zanima, ili su se oprostili od Kupa još negdje u Lici. Bulat i Vincelj prve violine gostujućeg sastava. Očekuje ih teška borba u ova četiri kola, ali premalo nade da se mogu plasirati u Ligu za prvaka. Realnost je borba za opstanak u kojoj nebi trebali imati nekih problema. Ima puno lošijih momčadi nego što su to oni.

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!