Nogomet

Gekas: "Rehhagelu trebamo dići spomenik"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.04.2010.
Gekas: "Rehhagelu trebamo dići spomenik"
Foto: EPA

Najbolji grčki nogometaši stajat će na hrvatskom putu prema Europskom prvenstvu 2012. godine, a njihov napadač Theofanis Gekas ističe ulogu njemačkog izbornika svoje momčadi...

Grčka je 2004. godine u Portugalu šokirala nogometni svijet i postala prvakom Europe, pobjedom nad domaćinima u finalu. Theofanis Gekas, reprezentativni napadač na posudbi u berlinskoj Herthi, najveći dio zasluga za sve uspjehe izabrane vrste pripisuje izborniku Otti Rehhagelu.

"Njemu bismo trebali dići spomenik", izrazio je Gekas svoje divljenje prema njemačkom stručnjaku. "On nas je nadahnuo i moglo bi se reći da smo većinu vremena igrali za njega", dodao je 30-godišnji grčki nogometaš.

Gekas smatra da se grčki reprezentativni nogomet ne bi proslavio bez Rehhagela na čelu: "Bez njega, vjerojatno bismo bili tamo gdje smo bili prije njegovog dolaska, među neuglednima i nepoznatima".

Hrvatska bi javnost Rehhagela mogla upoznati u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak u Poljsku i Ukrajinu. No, njegov ugovor ističe po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a zasad nema službene potvrde da će ga i produžiti.

Ni Gekasa se ne smije zanemariti - u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo s deset je pogodaka bio prvi strijelac ne samo svoje momčadi, nego i cijelih kvalifikacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!