Nogomet

Platini opomenuo Ukrajinu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.04.2010.
Platini opomenuo Ukrajinu
Foto: Sandro Donda

Jednu od zemalja domaćina Europskog prvenstva 2012. godine, Ukrajinu, stigao je ukor od strane predsjednika Uefe Michaela Platinija...

Prema Platinijevim riječima radovi na stadionu u Lvivu ne pokazuje pomake u odnosu na zimu što ukupno daje podatak da se s poslom kasni pet mjeseci u usporedbi s projektima.

"Želimo vidjeti kako stvari idu svojim tokom, u pravom smjeru", izjavio je Platini nakon početka obilaska ukrajinskih gradova domaćina. Osim spomenutog stadiona u Lvivu i onaj u Kijevu daleko je od završetka obnove, a na njemu bi se trebala odigrati najvažnija utakmica prvenstva, finalna.

"Prvenstvo će se održati 2012., a ne 2013. i to je glavni razlog zbog kojeg što skorije očekujemo pozitivne pomake. I u Ukrajinu i u Poljsku vjerujemo već dugo vremena i vrijeme je da to opravdaju. Stadion u Lvivu nije dovršen, ali u gradu ima dovoljno hotela, dok je situacija s Donjeckom obrnuta."

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič potvrdio je kako pripreme prvenstva za sada idu jako loše, no obećao je kako će sve poduzeti da sve potrebno bude na vrijeme osigurano te se tako izbjegne nacionalna sramota.

Ukrajina i Poljska organizaciju Europskog prvenstva dobile su u travnju 2007. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!