Rukomet

Červar: "Nikad nama nije lako"

Sportnet • ponedjeljak, 12.04.2010.
Červar: "Nikad nama nije lako"
Foto: Kristijan Komarica

Za prolazak u glavni turnir Europskog prvenstva u Srbiji, koje se igra 2012. godine, naši će reprezentativci morati biti bolji od Španjolske i Rumunjske. O teškoj skupini u kojoj se našla reprezentacija razmišljanja je podijelio izbornik Lino Červar.

Iskren kao i uvijek izbornik Lino Červar ovako je komentirao ždrijeb: "Nikad nam do sad nije bilo lako, pa tako nije ni ova skupina. Poštujem Rumunje, imaju jak klupski rukomet. Ove godine Constanta je pobijedila Montpellier kod kuće u Ligi prvaka, znači da nas očekuje teško gostovanje. Litvu sam gledao na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, izbacili su Makedoniju. Respektiramo ih, ali mi smo protiv Litve favoriti. O Španjolcima sve znamo, kao uostalom i oni o nama. Bit će to dvije rukometne poslastice. Dakle, skupina nije laka, poštujemo sve ekipe, ali naravno očekujem prolaz i nastup na završnici Europskog prvenstva u Srbiji."

Ivano Balić, pred kojim drhte svjetske rukometne veličine, istaknuo je ulogu koju će imati mlađi hrvatski reprezentativci: "Dobra je skupina, bit će zanimljivih utakmica, tu prvenstveno mislim na Španjolce o kojima sve znamo. Nadam se da će mladi iznijeti i ove kvalifikacije kao što su i prošle da se mi stariji ne moramo puno trošiti. O svim protivnicima sve najbolje, poštujemo ih, ali očekujem prolaz."

Manuel Štrlek, koji igra sve bolje, je ispričao: "Skupina nije najteža, ali nije baš ni lagana. Svejedno mislim da ne bi trebalo biti problema za nas. Rumunjska se diže, u zadnje vrijeme vidimo to na klupskom planu. Imaju dobre igrače i ne smijemo ih podcijeniti. O Španjolcima sve znamo, jaka su ekipa i mislim da su uz nas oni favoriti za prolaz. O Litvi moram priznati da ne znam baš previše, ali ako uđemo bez podcjenjivanja u utakmicu mislim da ni s njima ne bi trebali imati problema. Skupina nije laka, ali ja sam siguran u naš prolaz."

Leteći Lac, koji je sa svojim HSV upravo osvojio njemački Kup, zna tko su favoriti: "Mislim da smo favoriti budući da dvije ekipe idu dalje, ali to treba pokazati na terenu. Jako me veseli što igramo sa Španjolskom, imat ćemo dvije odlične utakmice doma i vani. Rumunje respektiram, ali mislim da ne bi trebalo biti problema i da ćemo se kvalificirati za završnicu."

"Slovenac" Ivan Čupić također jedva čeka opet odjenuti hrvatski dres: "Zadovoljan sam ždrijebom, dobro je ispalo. Također nam je i raspored dobar. Važan je start, moramo dobiti Rumunjsku doma i Litvu vani, osvojiti četiri boda i onda mirno na Španjolsku. Budući da dvije reprezentacije idu dalje, mi i Španjolci smo apsolutni favoriti i mislim da ne bi trebalo biti problema glede plasmana na EP."

Kvalifikacije za EP u Srbiji počinju u lipnju ove godine odigravanjem triju predskupina u kojima će igrati:
A Estonija, Velika Britanija, Cipar, Bugarska
B Latvija, Italija, Finska, Gruzija
C Izrael, Belgija, Turska, Luksemburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!