Nogomet

Hiddink: "Bilo je teško odabrati"

Borna Rupnik • utorak, 13.04.2010.
Hiddink: "Bilo je teško odabrati"
Foto: EPA

Nizozemski trener Guus Hiddink priznao je interes Manchester Cityja za njegove usluge prije nego što se odlučio preuzeti reprezentaciju Turske...

Uprava Manchester Cityja u prosincu se zahvalila na suradnji Marku Hughesu, a na njegovo je mjesto stigao Talijan Roberto Mancini. No, čelni ljudi kluba tada su razmišljali i o Guusu Hiddinku, otkrio je Nizozemac.

"Nismo izravno razgovarali, no znam da su se zanimali za mene", rekao je Hiddink, "a radi se o velikom klubu s bogatom poviješću, i to klubu na čvrstim financijskim temeljima".

"Zato mi je bilo teško odabrati hoću li se opet posvetiti klupskom ili reprezentativnom nogometu. Imao sam i iskustvo sa Stamford Bridgea, na kojem sam prošle godine itekako uživao", dodao je Hiddink, koji je na klupi Chelseaja bio zamijenio Luiza Felipea Scolarija. Naslijedio ga je Carlo Ancelotti.

A vjeruje da će Chelsea ove godine osvojiti naslov prvaka. "Manchester United gubi bodove, a Chelsea je protiv Aston Ville pokazala zašto imam povjerenja u tu momčad", smatra Hiddink.

63-godišnji Nizozemac povest će reprezentaciju Turske prema Europskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!