Nogomet

Liga prvaka: Sturm pobijedio u Ateni

Marko Breljak • utorak, 20.02.2001.

Utorak je bio prvi dan 4. kola drugog kruga Lige prvaka. Vidjeli smo iste susrete kao i prošle srijede samo sa promijenjenim domaćinstvima. Kao što smo se već pomalo naviknuli, najveće iznenađenje nam je priredio austrijski Sturm, pobijedivši u Grčkoj Panathinaikosa. Kako su Manchester i Valencia odigrali neriješeno, Grazeri su se nakon četiri kola našli na diobi drugog mjesta sa lanjskim finalistom, Valencijom

Tablica Raspored i rezultati

Svojevrsni derbi večeri, na Old Traffordu, igrali su Manchester i Valencia, prvi i drugi skupine 1. Prošli tjedan utakmica je završila bez golova, a ovaj susret započeo je golom već u 13. minuti. Lijepu kombinaciju odigrali su Giggs i Cole, a ovaj zadnji je lijepo plasirao loptu u mrežu nemoćnog Canizaresa. Prvo poluvrijeme bilo je puno tempa, United se uglavnom branio, a Valencia pokušavala doći do Bartheza. Obrana domaćih je bila čvrsta pa su napadi Španjolaca uglavnom završavali na rubu kaznenog prostora. U drugom dijelu tempo nešto pada, ali napadi Valencije se ne smanjuju. I kada se već činilo da će završiti minimalnom pobjedom Manchestera, iz akcija koja nije mirišala na pogodak, Brown je, jedan ubačaj Vicentea, skrenuo u vlastitu mrežu.

Grazeri su gostovali u Ateni, kod Panathinaikosa i već do odmora su vodili sa 0:2. Strijelci su bili Schupp (25. minuta) i Haas (42. minuta). Rezultat je mogao biti i uvjerljiviji jer su igrači Sturma zaista odigrali u stilu svog imena, furiozno. U nastavku ulazi Danijel Šarić, a igra Grka, malo po malo, dobiva na kvaliteti. Sudac ih je drastično oštetio u 63. minuti ne dosudivši čisti jedanaesterac nakon prekršaja Sidorczuka na Warzychi. U 70. minuti ulazi i Vlaović, a nedugo zatim, u 73. mintui, pada i gol za smanjenje vodstva. Šarić je uputio precizan centaršut, a kapetan Panathinaikosa, Goumas, podmetnuo glavu za 2:1. Domaćini tada sve bacaju u napad ne bi li promijenili rezultat, no nisu pronašli put do mreže gostiju. Šarić i Vlaović odigrali su dobro koliko se može za tu minutažu, gotovo sve akcija su u nastavku išle preko desne strane i Šarića, dok je Vlaović opasno prijetio u konačnici susreta. Kocijan i Vastić su odigrali svih 90 minuta, Tomica je bio nešto bolji, asistirao je kod drugog pogotka, a Ivo je, kao pravi kapetan, svoju kreativnost ovoga puta podredio kolektivu i tako doprinio pobjedi svojeg sastava.

Pobjedom se Sturm poravnao, na fenomenalnom 2. mjesu skupine 1, sa Valencijom koja također ima 6 bodova. Nakon utakmica Osim je ponovo bio potpuno hladan. Za austrijsku televiziju je izjavio: “Pobjeda Sturma je zaslužena jer smo odigrali odlično prvo i početak drugog dijela. Nakon toga smo pali u igri i bilo je dosta pogrešaka. Na kraju moram biti zadovoljan rezultatom, ali mislim da ću sutra imati štošta reći mojim igračima.” Novinar ga je tada pokušao malo isprovocirati pitanjem da li je sretan u ovom trenutku, a Osim, mrtav-hladan odgovorio: “Ne posebno.” Čudan čovjek taj Osim, ali nesumnjivo veliki trener, koji nas neprestano iznenađuje sa “malim” Sturmom. Ipak, žele li do četvrt-finala morati će biti bolji od Valencije, a to bi već bio super podvig.

Tablica Raspored i rezultati

Konačno je pokleknuo i Galatasaray, momčad koja je nakon tri kola neočekivano bila na prvom mjestu skupine 2, sa maksimalnim brojem bodova. Gostovanje na Riazoru, bez petorice standardnih igrača, kod Deportiva, koji je u uzlaznoj putanji, bio je ipak pretežak zadatak za njih. Deportivo je dominirao susretom od prvog trenutka susreta, a vodeći pogodak postigao je Victor, u 40. minuti, potvrdivši da je u velikoj formi. U nastavku su stvari razriješene u 63. minuti kada je, potpuno nepotrebno, drugi žuti karton zarado Vedat te su Turci ostali sa čovjekom manje. Konačan rezultat, u 73. minuti, nakon igranja rukom postavio je Djalminha iz jedanaesterca, 2:0.

U utakmici Parisa i Milana gotovo ništa interesantno nije se događalo do zadnjih petnaestak minuta. Milanezi su igrali sigurno, čvrsto u obrani i dugim loptama “tražili” Schevchenka, dok su se Parižani nekako više trudili, ali uglavnom bezuspješno. Golova nije bila do 75. minute kada je Robert odlično izveo slobodan udarac i ispod loše postavljenog Abiattija pronašao put do mreže. Gosti tada otvaraju karte i počinju igrati, a Zacceroni konačno uvodi i našeg Bobana. Deset minuta bilo je do kraja utakmice, a Zvone je unio još više opasnosti u igru Milana. Igrala se već sudačka nadoknada, kada je Jose Mari, nakon dugačke akcije i gužve u šesnaestercu domaćina, postavio izjednačio rezultat i donio bod “rossonerima”.

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!