Nogomet

NK Pobeda osam godina izvan Europe

Safet Ademi • petak, 16.04.2010.
NK Pobeda osam godina izvan Europe
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U gradu pod “Markovim Kulima” čekali su i čekali, ali nisu dočekali lijepe vijesti iz Lausanne. NK Pobeda, dvostruki makedonski prvak, osam godina bit će izvan europskih natjecanja, a bivši predsjednik Aleksander Zabrčanec doživotno će biti izbačen iz nogometa. Bivši kapetan ekipe Nikolč Zdraveski je pomilovan.

Makedonskom Nogometnom klubu Pobedi iz Prilepa Međunarodni je sportski sud (CAS) potvrdio suspenziju od osam godina nenastupanja u UEFA-inim natjecanjima.

Istodobno, predsjedniku kluba Aleksandru Zabrčancu potvrđena je doživotna suspenzija iz nogometa.

Riječ je o ishodu žalbenog procesa kojeg je pokrenuo Zabrčanec nakon što je klubu i njemu osobno Europska nogometna federacija (UEFA) izrekla kaznu zbog namještanja rezultata utakmice u pretkolu Lige prvaka 2004. godine, i to protiv armenskog Pjunika iz Erevana, koja je odigrana na gradskom stadionu u Skoplju.

Jedina razlika u odnosu na UEFA-inu presudu tiče se Pobedinka i tadašnjeg kapetana Nikolčea Zdravevskog, kojem je CAS ukinuo doživotnu suspenziju iz nogometa. Razlog tome, objasnili su iz CAS-a, nedostatak je materijalnih dokaza. Iz Nogometnog saveza Makedonije još nema službenih reakcija jer se čeka odluka suda.

UEFA je presudila Makedoncima 27. svibnja prošle godine. Odluke Sportskog arbitražnog suda u Lausanneu su konačne, bez prava na žalbu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis16.04.2010. u 10:06
    koje licemjerje -- izbacili makedonce zbog namještanja ... a što onda s talijanima? doživotni izgon iz međunarodnih nogometnih natjecanja! samo previše novca se tu vrti, pa treniraju strogoću na malim klubovima.
    cameosis