Rukomet

Vestergaard: "Još nismo u finalu!"

Mislav Sajko • petak, 16.04.2010.
Vestergaard: "Još nismo u finalu!"
Foto: Axel Heimken

Prije prve polufinalne utakmice ženske Lige prvaka između Viborga i Larvika obje ekipe su se bavile predviđanjima te najavljivale izjednačenu utakmicu, a titulu favorita prebacivale protivnicima.

Kako je bilo i najavljeno utakmica je bila izjednačena, ali tek prvo poluvrijeme koje je završilo 13:13. Poslije odmora samo je jedna momčad igrala, a to je bio Viborg. Sredinom drugog poluvremena brzim su kontrama Dankinje došle do osjetne prednosti od šest golova, koju nisu ispuštale do kraja utakmice. Bez obzira na veliku prednost trener Jakob Vestergaard ne smatra da je njegova momčad u finalu, ali priznaje da imaju veliku psihološku prednost prije druge utakmice.

Ovako je za službenu internetsku stranicu EHF-a objasnio veliku gol-razliku: "Prvo poluvrijeme je bilo jako izjednačeno i imali smo sreće što smo na odmor otišli sa izjednačenim rezultatom. U drugom dijelu smo stisnuli u obrani, posebno jer je Larvikova Heidi Loke na pivotu bila je jako dobra, a nju je teško zaustaviti. Ključ u velikoj prednosti nad Larvikom je bila u tome što smo imali puno kontranapada i uspjeli smo skinuti pritisak kad smo se odvojili na šest pogodaka razlike."

Junakinje pobjede su bile Grit Jurack i Anja Althaus koje su za trenera Viborga odigrale fenomenalno drugo poluvrijeme i odlično se vratile nakon dugog izbivanja sa terena: "Ovo im je bila jedna od najboljih utakmica sezone. Drago mi je što su ušle psihički rano u utakmicu, te pružile dobru partiju. Nadao sam se njihovom učinku, a one su moja očekivanja ispunile. Sve u svemu super što su se vratile."

Za kraj je trener priznao da je finale još daleko, ali da je sve prošlo daleko bolje od očekivanog: "Moram priznati da je utakmica savršeno ispala za nas, pogotovo drugo poluvrijeme. Još smo pri kraju susreta imali nekoliko dobrih prilika koje nismo iskoristili. Nadali smo se razlici od tri ili četiri gola. Puno je toga u igri u Larviku. Upozoravam još jednom da nismo u finalu, te da je sve još otvoreno. Larvik u samo nekoliko kontri može doći do osjetne prednosti i mi možemo ispasti. Nadam se da ćemo tamo odigrati dobru utakmicu i da ćemo proći u finale."

Uzvrat u Norveškoj igra se u subotu od 14,45 sati.

Liga prvakinja - Završnica

polufinale

Viborg27:21Larvik HK
Györi25:25Oltchim
Larvik HK27:26Viborg
Oltchim24:20Györi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Završnica

polufinale

Viborg27:21Larvik HK
Györi25:25Oltchim
Larvik HK27:26Viborg
Oltchim24:20Györi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!