Nogomet

"Bio je to lakši potres mozga"

Nikola Vlahović • subota, 17.04.2010.
"Bio je to lakši potres mozga"
Foto: Sandro Donda

Hrvatski reprezentativac i igrač Šahtara, Darijo Srna, utakmicu 25. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva protiv Karpata napustio je u 39. minuti zbog lakšeg potresa mozga.

U utakmici protiv Karpata koju je Šahtar dobio 2:0, iznenada je u 39. minuti susreta zamjenu zatražio Darijo Srna. Navijači Šahtara nisu znali što se događa s njihovim kapetanom te su "zasuli" klub telefonskim pozivima.

Nakon što je Srna obavio preglede za službenu klupsku stranicu rekao je: "Od početka utakmice nisam se osjećao baš najbolje. U jednom trenutku glavom sam vratio loptu golmanu Pjatovu i onda mi se zamračilo pred očima. Pjatova sam u prvi tren vidio dvostruko, a nakon toga nisam više vidio ni njega ni loptu. Zato sam tražio zamjenu".

Hrvatskog reprezentativca odmah su pregledali liječnici Šahtara te je nakon utakmice prebačen u bolnicu na pregled. "U svlačionici su me pregledali liječnici iz kluba, a nakon utakmice otišao sam u bolnicu. Tijekom detaljnih pregleda dijagnosticiran mi je lakši potres mozga", objasnio je Srna.

Doktori su mu savjetovali da treba mirovati nekoliko dana, ali Darijo se nada brzom povratku na teren. "Rekli su mi da se odmorim par dana od bilo kakvih fizičkih aktivnosti. Recite navijačima da sam ih zahvalan na podršci i da se ništa ne brinu, za nekoliko dana ja sam ponovno na terenu", dodao je bivši igrač Hajduka.

Klupski liječnik Artur Gluščenko naglasio je da nije ništa ozbiljno i da se Srna treba samo odmoriti. "Nije se dogodilo ništa strašno i opasno. Nakon dan ili dva odmora Srna će biti dobro", zaključio je Gluščenko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!