Nogomet

Advocaat uskoro preuzima Rusiju

Antonija Pavlić • subota, 17.04.2010.
Advocaat uskoro preuzima Rusiju
Foto: EPA

Dick Advocaat priznao je kako će uskoro parafirati ugovor s Ruskim nogometnim savezom i na tome mjestu zamijeniti sunarodnjaka Guusa Hiddinka...

Nizozemski trener Dick Advocaat novi je izbornik ruske nogometne reprezentacije. Potvrdio je to listu Sovetsky Sport, naznačivši kako mu sada preostaje još samo sređivanje sitnih detalja.

"Još ne mogu stopostotno potvrditi jer nisam potpisao ugovor, ali mogu vam reći da smo sredili sve važne stavke i bitne odrednice", kazao je.

Advocaat je tri godine uspješno vodio Zenit, pa i prema naslovu pobjednika Kupa Uefe, prije no što je preuzeo kormilo nacionalne vrste Belgije i paralelno obnašao funkciju trenera AZ Alkmara. Ovoga je tjedna ponudio šokantnu ostavku Belgijskom nogometnom savezu i odmah se počelo sumnjati da se vraća u Rusiju.

"Kada će potpisivanje ugovora biti službeno obznanjeno? Pričekajte malo, uskoro ćete sve saznati. Mislim da će se sve razjasniti u svibnju."

Nizozemac će na ruskoj klupi naslijediti sunarodnjaka Guusa Hiddinka, koji će 1. srpnja preuzeti vodstvo nad izabranom selekcijom Turske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!