Liga prvakinja - Završnica, polufinale, 17.04.2010.
Larvik HK
Larvik HK 27:26 Viborg
Viborg

Viborg očekivano prvi finalist

Željko Kubatka • subota, 17.04.2010.
Viborg očekivano prvi finalist

Viborg je uspio sačuvati šest golova prednosti iz prve utakmice s Larvikom i prvi se plasirao u finale Lige prvakinja…

Aktualne europske prvakinje, rukometašice danskog Viborga su ostvarile pobjedu od šest golova u prvoj utakmici u Danskoj i teško je bilo za očekivati da će norveški Larvik uspjeti u uzvratu domoći pobjede od +7. Prognoze su bile točne i norveške rukometašice se nisu uspjele ni približiti željenoj razlici.

Gostujući danski sastav je vodio igru svih 60 minuta, ponajviše zahvaljujući odličnoj obrani predvođenu s još boljom vratarkom Katrine Lunde Haraldsen, ukupno je skupila 16 obrana. Prednosti od šest golova iz prve utakmice, gošće su dodale tri gola nakon prvih 30 minuta. Dankinje su vrlo dobro sprječavale lake golove domaće ekipe iz kontri, dok je napad koristio rupe u domaćoj obrani i lako tresao mrežu, ne baš raspoloženu domaće golmanice Lene Rantale.

Većim dijelom nastavka i dalje su europske prvakinje imale vodstvo i sve je bilo očitije da će Viborg imati priliku u finalu braniti naslov pobjednica Lige prvakinja. Za utjehu Norvežankama ostaje pobjeda za koju su se izborile golom nekoliko sekundi pred kraj. Kontru je uspješno realizirala najbolja i najefikasnija igračica Larvika, devetnaestogodišnja Nora Mork. Desno krilo Larvika je završila s osam postignutih golova.

Gol manje za pobjednice je zabila Njemica Anja Althaus. Danska krila su također bila raspoložena, Henriette Mikkelsen i Christina Várzaru su pet puta bile uspješne. Tko će se pridružiti danskom sastavu u finalu saznat ćemo u nedjelju kada uzvrat igraju rumunjski Oltchim i mađarski Györ. Utakmica u Mađarskoj je završena s neriješenim rezultatom 25:25.

Liga prvakinja - Završnica

polufinale

Viborg27:21Larvik HK
Györi25:25Oltchim
Larvik HK27:26Viborg
Oltchim24:20Györi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Završnica

polufinale

Viborg27:21Larvik HK
Györi25:25Oltchim
Larvik HK27:26Viborg
Oltchim24:20Györi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!