Zimski sportovi

Skijaši mijenjaju opremu

Antonija Pavlić • utorak, 20.04.2010.
Skijaši mijenjaju opremu

Kraj natjecateljske skijaške sezone nije označio i završetak zbivanja u sportskim životima skijaša i skijašica. Mnogi su od njih, naime, odlučili promijeniti proizvođača opreme, a zbilo se i nekoliko smjena na trenerskim pozicijama...

Natjecateljska je skijaška sezona završena prije više od mjesec dana, no zbivanja se na europskim ledenjacima i dalje odvijaju punom parom. U tijeku su naime testiranja skija i pripadajuće opreme, te smjene na čelnim i trenerskim pozicijama.

Kao glavna je vijest prije nekoliko tjedana odjeknuo prelazak Matthiasa Bertholda u tabor austrijske muške reprezentacije, nakon što je godinama uspješno vodio Njemice. Na njegovo je mjesto prije nekoliko dana konačno instaliran Thomas Stauffer, donedavni šef švedskih skijaša.

Ruku vodilju izgubili su i Norvežani, kada se u "uvjetnu mirovinu" povukao Marius Arnesen. "Nakon pet nezaboravnih godina s norveškom skijaškom ekipom želim više vremena posvetiti obitelji", obrazložio je.

Arnesen je, također, bio i dugogodišnji trener Askela Lunda Svindala, koji je nakon gubitka mentora promijenio i - skije. Atomic je zamijenio austrijskim Headom, pridruživši se iznimno jakoj koloniji - Bodeu Milleru, Didieru Cucheu, Lindsey Vonn, Mariji Riesch, Anji Paerson...

A na Head je s Rossignola prešao i Werner Heel. "Motiviran sam zbog promjene opreme i već se veselim novoj sezoni. Na moju su odluku utjecali i uspjesi Hermanna Maiera, Bodea Millera i Cuchea, koji su svi vozili ili voze na Headu", otkrio je.

U konkurenciji se skijašica na promjenu opreme za sada odlučio tek finski dvojac Tanja Poutiainen - Sanni Leinonen. Njihov će novi opskrbljivač biti - Fischer. "Ova je odluka produkt dugotrajnog razmišljanja i težnje za novim iskorakom i uspjesima. Upravo sam to u konačnici našla u Fischeru", kazala je Tanja.

U hrvatskoj će se ekipi također dogoditi neke promjene. Kuloari šuškaju da će se reducirati financijska sredstva koja će naši skijaši i skijašice dobiti u sljedećim sezonama, a i potvrđeno je kako će neki skijaši ispasti iz A ili B vrste zbog svojih konstantnih slabih rezultata. O promjeni skija pak razmišlja jedino Ana Jelušić, koja trenutačno testira mogućnosti Fischera i Elana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!