Ostali sportovi

Hannes Arch kao kometa

Sportnet • utorak, 20.04.2010.
Hannes Arch kao kometa

Hannes Arch pobjednik je Red Bull Air Race utrke u Perthu koju je proteklog vikenda pratilo 140.000 gledatelja. Australac Matt Hall zabilježio je najbolji rezultat karijere osvojivši drugo mjesto, a treći je bio Britanac Paul Bonhomme...

Bonhomme je s 22 boda zadržao vodstvo u ukupnom poretku svjetskog prvenstva. Drugoplasirani Nigel Lamb, polufinalist Pertha, ima 18 bodova. Treće mjestu u ukupnom poretku nakon dvije utrke u 2010. godini dijele Hannes Arch i Matt Hall, obojica imaju 14 bodova.

Finale je bilo, kao i obično, pun uzbuđenja, naročito za domaćeg pilota Matta Halla. "Otkad sam se pripremao za Air Race prvenstvo to je bio moj cilj. Zablistati pred svojim navijačima. Prošle sezone nismo se utrkivali u Perthu, ali za postolje sam se pripremio u Portu. Sve na "p" mi paše", kazao je sretni "bumerang Matt."

Archov trijumf u Perthu potisnuo je u drugi plan gorko ožujsko 11. mjesto i ožiljke od suđenja (diskvalifikacije) u Abu Dhabiju. Austrijanac je ponovo u utrci za titulu koju mu je lani, u uzbudljivoj završnici, "oteo" Bonhomme.

Sljedeće natjecanje najbolje će pilote svijeta ujediniti u Rio de Janeiru, od 8. do 9. svibnja. Perth je bio drugi od osam izazova u novoj Red Bull Air Race sezoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!