Nogomet

Guardado: "Poslije SP-a odlazim iz Deportiva"

Antonija Pavlić • petak, 23.04.2010.
Guardado: "Poslije SP-a odlazim iz Deportiva"
Foto: EPA

Andres Guardado vjeruje kako će poslije Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici pronaći novi angažman, baš kao što je to učinio prešavši u Deportivo La Corunu poslije smotre u Njemačkoj 2006...

Krilni igrač Deportiva Andres Guardado u intervjuu je za Estadio W priznao kako poslije Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici ne očekuje povratak u La Corunu, budući da klub trenutačno prolazi kroz teško razdoblje i potrebna mu je svaka financijska injekcija.

"Mnogi su me u Španjolskoj pitali hoću li se vratiti poslije Svjetskog prvenstva. Odgovorio sam im da je vrlo vjerojatno da ću nakon Južnoafričke Republike potražiti novu sredinu, između ostalog i stoga što je to interes kluba", otkrio je.

Guardado je u Deportivo stigao netom po okončanju Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. i od tada je do danas bio jedan od glavnih igrača momčadi Miguela Angela Lotine. No kraj ovogodišnjeg prvenstva ipak neće dočekati budući da se ozlijedio u prvenstvenom ogledu kontra Barcelone i odlučio ne riskirati odlazak na SP.

"Klub me se ne želi riješiti, već je u teškoj financijskoj situaciji i potreban im je novac", pojasnio je. "Do kraja su prvenstva preostala još četiri tjedna, a ja bih se mogao vratiti za posljednji. No klub mi je izišao u susret i dopustio duži oporavak kako ipak ne bih morao riskirati odlazak na svjetsku smotru."

"Čelnici razumiju situaciju i svjesni su da mi je nastup na Svjetskom prvenstvu iznimno bitan. No to i njima ide u prilog, budući da im igrač nastupa na tako velikom natjecanju", zaključio je meksički reprezentativac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!