Nogomet

Platini: "Problem zvan Raymond"

Borna Rupnik • subota, 24.04.2010.
Platini: "Problem zvan Raymond"
Foto: EPA

Francuski izbornik Raymond Domenech tema je mnogih nogometnih rasprava u svojoj zemlji, ali i šire, a svoje je mišljenje ponudio i Michel Platini...

"Postoji problem zvan Raymond", izjavio je predsjednik Uefe Michel Platini u razgovoru za francuske medije, na temu izbornika francuske nogometne reprezentacije.

"Doduše, to je problem osobnosti, a ne trenerskog znanja. Poslije Europskog prvenstva nije znao kako dalje, ljudi su bili tužni zbog rezultata, a on se nije proslavio izjavama", objasnio je Platini, prisjećajući se Domenechove prosidbe nakon oproštaja Francuske s Austrijom i Švicarskom.

No, Platini smatra da će Domenech profesionalno odraditi svoje zadatke u Južnoafričkoj Republici: "Zna da je pogriješio, to je i priznao. A on je prije svega francuski izbornik i zna koje su mu dužnosti prema cijeloj francuskoj nogometnoj obitelji".

Ipak, ni 54-godišnji predsjednik Uefe nije pretjerano uvjeren u mogućnosti svoje izabrane vrste: "Ne čini mi se izglednim da mogu postati svjetski prvaci. Vjerojatno će proći drugi krug, ali potom će igrati s Argentinom i Nigerijom. A Francuzi ovog trena nisu najbolji na svijetu, nisu ni među prva tri.".

"S nekim se velikanima mogu mjeriti, ali teško će ih biti pobijediti. Osim toga, nemamo izrazitih zvijezda i smatram da smo izgubili jednu veliku generaciju", zaključio je Michel Platini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!