Nogomet

McCarthy: "Bit će jako teško"

Ante Zovko • subota, 24.04.2010.
McCarthy: "Bit će jako teško"

Benni McCarthy svoje će treće Svjetsko prvenstvo za Južnoafričku Republiku igrati na domaćem terenu. Jedan od najvećih afričkih napadača u razgovoru za Fifinu službenu stranicu podijelio je svoja očekivanja.

Premda ove sezone nije previše standardan na klupskom planu, čak i kad je Blackburn zamijenio West Hamom, napadač Južnoafričke Republike Benni McCarthy bit će sigurno u kadru Carlosa Alberta Parreire na ovogodišnjoj svjetskoj smotri.

Iako je njegova reprezentacija ovaj put u svojstvu domaćina, McCarthy očekuje teške izazove. "Ako ćemo iskreno, bit će jako, jako teško. Nismo mogli dobiti težu grupu. Urugvaj je vrhunska južnoamerička momčad sa sjajnim igračima u postavi i bit će tvrd orah, dok će i Meksiko biti jako težak protivnik. I naravno, tu su Francuzi. Iako u posljednje dvije godine nisu u najboljem izdanju, još uvijek imaju odlične igrače, a ako dobro počnu turnir, tko zna dokle mogu."

Domaća reprezentacija neće imati problema s prilagodbom, ali mogla bi s pritiskom velikih očekivanja. "Za nas je prednost to što igramo kod kuće, imamo većinu navijača na svojoj strani, a imamo i uvjete na koje smo naviknuli, dok će se druge momčadi morati prilagoditi. To je faktor koji bi nam mogao ići u prilog. Samo se nadamo da ostvarimo dobar rezultat u prve dvije utakmice, prije Francuske. Nikad ne znate, možda ostvarimo dobre preduvjete za prolazak kroz nokaut fazu."

McCarthy kao prve favorite prvenstva ističe Brazil i Španjolsku, ali ne vjeruje Engleskoj. "Engleska je uvijek bila snažan natjecatelj, ali mediji ih vole proglasiti favoritima. Imaju ozbiljnog izbornika i bit će ozbiljan protivnik. Ali ne vidim Englesku kao prvaka, možda kao polufinalista, tako nešto", kaže 32-godišnji napadač.

Prvenstvo se prvi put igra na afričkom tlu i reprezentacije s Crnog kontinenta imaju velika očekivanja. "Mislim da Obala Bjelokosti ima snažnu momčad, ali vidio sam ih previše puta kako se raspadnu na Afričkom kupu nacija, ondje gdje je najvažnije. U afričkom nogometu igrači još uvijek misle da moraju sve napraviti sami. Eto'o, Drogba i Essien možda vjeruju da su zato što igraju za Chelsea i Inter među najboljima na svijetu, da moraju sami iznijeti teret svoje reprezentacije. Mislim da je to problem kod nas u Africi. Ne držimo puno do momčadske igre. Nadam se da će se to na Svjetskom prvenstvu promijeniti", kaže napadač West Hama.

Iako vjeruje u timski rad, McCarthy smatra kako jedan igrač može obilježiti svjetsku smotru. "Mislim da je to moguće, a vidjeli smo što Messi radi u Barceloni, mislite kako je to moguće s 22 godine? Može li bolje od toga? Argentina ima kvalitetnih igrača i ako budu radili za njega, ovo bi Svjetsko prvenstvo moglo pripasti Messiju, biti njegov trenutak slave."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!