Zimski sportovi

Jansrud pojačao koloniju u Headu

Antonija Pavlić • nedjelja, 25.04.2010.
Jansrud pojačao koloniju u Headu

Norvežanin Kjetil Jansrud pridružio se rastućoj koloniji vrhunskih skijaša i skijašica u Headu. S austrijskim proizvođačem opreme potpisao je dvogodišnji ugovor, pridruživši se Akselu Lundu Svindalu, Werneru Heelu, Didieru Cucheu, Lindsey Vonn, Mariji Riesch, Anji Paerson...

Srebrni olimpijski veleslalomaš Kjetil Jansrud pošao je stopama svog starijeg momčadskog kolege Aksela Lunda Svindala i u sljedeću sezonu odlučio startati s novom opremom, Atomic zamijenivši Headom.

"Sve se zbilo veoma brzo. Testovi su bili uspješni i odlučio sam se na promjenu", kazao je.

Direktor utrka u Headu Rainer Salzgeber o Jansrudu je imao same riječi hvale. "Kjetil je mladi sportaš s ogromnim potencijalom. Uvjereni smo da će postati istaknuti član skijaške elite."

Prošle je sezone, osim olimpijskog zlata, ovaj 25-godišnji Norvežanin dva puta stao na veleslalomski podij u Kranjskoj Gori, a za sljedeću je natjecateljsku godinu najavio napredak i u ostalim disciplinama.

"Ima fantastičan potencijal u svim disciplinama i zasigurno može postati jedan od najboljih all-roundera", prokomentirao je glavni čovjek Heada John Eliasch.

Nedavno su se Headu na vjernost obvezali Aksel Lund Svindal i Werner Heel, a produžen je i ugovor s Didierom Cucheom. Vrh im pripada i u ženskoj konkurenciji gdje vladaju Lindsey Vonn, Maria Riesch i Anja Paerson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!